• امروز : شنبه - ۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 28 September - 2024
6

نخستین ایستگاه باتری ذخیره انرژی نمک سدیم چین چشم‌اندازی بر کاهش وابستگی به لیتیوم

  • کد خبر : 7007
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۰۰
نخستین ایستگاه باتری ذخیره انرژی نمک سدیم چین چشم‌اندازی بر کاهش وابستگی به لیتیوم
راه‌اندازی نخستین ایستگاه باتری ذخیره انرژی نمک سدیم چین می‌تواند پیامدهای متعددی در صنعت انرژی پاک داشته باشد، چرا که فناوری جدید جایگزین امیدبخشی برای باتری‌های لیتیومی است که مصرف‌کننده منابع هستند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، به‌گفته شبکه برق جنوب چین، ایستگاه ذخیره باتری نمک سدیم در نان‌نینگ (Nanning)، منطقه خودمختار گوانگشی (Guangxi) چین، دارای ظرفیت ذخیره‌سازی اولیه ۱۰ مگاوات‌ساعت (MWh) است و انتظار می‌رود که پس از راه‌اندازی کامل پروژه به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات‌ ساعت برسد.

در صورت تکمیل، این پروژه می‌تواند ۷۳،۰۰۰ مگاوات‌‌ ساعت انرژی تجدیدپذیر آزاد کند که نیاز ۳۵،۰۰۰ خانوار را تأمین خواهد کرد و میزان انتشار دی‌اکسید‌کربن را سالانه ۵۰،۰۰۰ تن کاهش خواهد داد.

بازده تبدیل انرژی این سیستم باتری ذخیره انرژی نمک ‌سدیم بیش از ۹۲ درصد می‌باشد که از سیستم‌های باتری ذخیره انرژی لیتیومی معمول فعلی بیشتر است. بازدهی سیستم‌های باتری ذخیره انرژی لیتیومی عددی بین ۸۵ تا ۹۵ درصد است.

با حرکت جهان به‌سوی منابع انرژی پاکی چون باد و خورشید برای تولید نیرو، سیستم‌های ذخیره انرژی را می‌توان برای بهبود انعطاف‌پذیری و قابلیت اطمینان شبکه‌های برق به‌کار برد و به این ترتیب، استفاده از انرژی تجدیدپذیر را گسترش داد.

چین تا پایان ماه مارس، ظرفیت سیستم‌های ذخیره انرژی نوین خود، مانند سیستم‌های الکتروشیمیایی و هوای فشرده، را به ۷۷،۶۸۰ مگاوات‌ ساعت یا ۳۵.۳ گیگاوات رسانده است، که به‌گفته سازمان ملی انرژی این کشور، که وظیفه تدوین استراتژی انرژی چین را برعهده دارد، نسبت به سال پیش از آن ۲۱۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

میزان ۹۵ درصد از این ظرفیت را باتری‌های ذخیره انرژی نمک لیتیوم تشکیل می‌دهند و مابقی به فناوری‌های نوظهور دیگر مربوط هستند.

اگرچه چین در حال حاضر در زنجیره تأمین باتری نمک لیتیوم بخش اعظم بازار جهانی را در اختیار دارد، به‌شدت به واردات مواد اولیه این باتری‌ها، مانند لیتیوم و کبالت، وابسته است.

در مقابل، باتری‌های نمک‌ سدیم، به‌دلیل فراوانی منابع طبیعی و قیمت پایین و همچنین عملکرد بهتر در دمای پایین و سرعت شارژ بالاتر، جایگزین نویدبخشی برای باتری‌های لیتیومی متکی به منابع تلقی می‌شوند.

در سال‌های اخیر، غول‌های جهانی باتری، مانند کانتمپروری آمپرکس تکنولوژی (Contemporary Amperex Technology)، تأمین‌کننده‌ باتری‌های تسلا، و پاناسونیک ژاپن، استفاده از باتری‌های نمک سدیم را برای مصارف مختلف، از خودروهای برقی تا شبکه‌های ذخیره نیرو، مورد بررسی قرار داده‌اند.

با ورود سیستم‌های باتری ذخیره انرژی نمک سدیم به مرحله توسعه بزرگ‌مقیاس، هزینه‌های تمام‌شده آنها می‌تواند ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد.

این مهم از طریق بهبودهای بیشتر در ساختار باتری نمک سدیم، فرایند ساخت، مصرف مواد و چرخه‌عمر، که هزینه ذخیره انرژی را به‌ازای هر کیلووات‌ساعت برق کاهش می‌دهد، قابل دستیابی است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=7007

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.