به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، در حالی که سازندگان چینی خودروهای برقی از بیوایدی پیشرو در بازار جهانی تا استارتآپ در حال رشد Hozon Auto در کشورهایی مانند مجارستان و تایلند تأسیسات تولیدی ایجاد کردهاند، جیلی امیدوار است با مشارکت با بازیگران محلی، فروش خارج از کشور از جمله در آسیا و اتحادیه اروپا را افزایش دهد.
جیلی رویکردهای متفاوتی را برای کشورها و مناطق مختلف اتخاذ خواهد کرد. این خودروساز توانست تعرفه ۱۸٫۸ درصدی اضافی وضعشده توسط اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی خالص ساخت چین را مدیریت کند و عوارض واردات مانع از به دست آوردن سهم بیشتری از بازار در این قاره نخواهد شد.
اتحادیه اروپا در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به اعمال تعرفه بر خودروهای الکتریکی خالص ساخت چین پس از تحقیقات ضد یارانهای رأی داد. عوارض جدید بالاتر از تعرفه استاندارد ۱۰ درصدی اعمالشده برای خودروهای الکتریکی خالص ساخت چین است. جیلی خودرو مشمول تعرفه ۱۸٫۸ درصدی اضافی شد.
مدیران جیلی بر این نظرند که با مزایای تکنولوژیکی خود در جنبههای مختلف، میتوانند تعرفههای [اتحادیه اروپا] را مدیریت کنند. یک راه واقعی و مؤثر برای کاهش هزینهها، پیشرفت فناوری است.
جیلی که از کمبود دانش و شبکه پس از فروش خود در خارج از کشور آگاه است، هیچ برنامه فوری برای ساخت کارخانه در اتحادیه اروپا ندارد. در عوض، این شرکت یک استراتژی دارایی سبک را اتخاذ کرد – یک مدل تجاری که بر اساس آن یک شرکت تنها مقدار کمی از داراییهای ثابت را در ترازنامه خود نگه میدارد – تا در خارج از چین گسترش یابد، جایی که خودروهای برقی هوشمند توسط شرکتهای سرزمین اصلی مونتاژ میشوند، دارای سیستمهای خودران هستند و کابینهای دیجیتال خودرو به طور فزایندهای محبوب میشوند.
خودروساز مالزیایی پروتون که ۴۹ درصد آن متعلق به جیلی است، شاسیبلند e.Mas7 را به بازار عرضه کرد، اولین خودروی تمام الکتریکی در این کشور آسیای جنوب شرقی که بر اساس Galaxy E5 جیلی ساخته شده است.
در اوایل سال ۲۰۲۴، رنو کره، که جیلی ۳۴ درصد از سهام آن را در اختیار دارد، شاسی بلندهای گرند کولئوس را روانه بازار کرد که در نسخههای هیبریدی و بنزینی پلاگین عرضه میشوند. جیلی در اروپا، به شبکه توزیع فروش شرکت ولوو متکی است.
انتظار میرود فروش خارج از کشور جیلی اتو در سال ۲۰۲۵ بیشتر از فعالیتهای آن در سرزمین اصلی باشد، که به دلیل علاقه فزاینده مصرفکنندگان خارجی به خودروهای برقی هوشمند این شرکت است.
صادرات خودروهای ساخت چین جیلی اتو بین ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۴ حدود ۵۶ درصد افزایش یافت و به ۳۷۹۳۹۶ دستگاه رسید که ۱۹٫۳ درصد از کل تحویل این شرکت در آن دوره بود. در مقایسه، فروش بی وای دی در خارج از سرزمین اصلی تنها ۱۰ درصد از کل تحویل را شامل میشود.
فروش جیلی در داخل چین با ۲۶٫۱ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۱٫۵۹ میلیون دستگاه خودرو در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۴ رسیده است. تحویل خودروهای برقی این شرکت نسبت به سال قبل ۹۲ درصد افزایش یافت و به ۷۷۷۰۲۹ دستگاه در مدت مشابه رسید.
در حالی که این شرکت امیدوار است از خودروهای بنزینی خود سود ببرد، حرکت آن به سمت خودروهای برقی تسریع شده است. نیمی از تولید جیلی اکنون از خودروهای برقی تشکیل شده است. کسب و کار خودروهای برقی این شرکت در حال پیشرفت است، دستاوردی نادر که تنها تعداد معدودی از مونتاژکنندگان خودروی برقی در سرزمین اصلی به آن دست یافتهاند. بر اساس دادههای موجود، تنها شرکتهای بیوایدی، لیاتو و هوآوی سازنده Aito در این حوزه سودآور بودهاند.
روزهای جذب آسان پول برای سازندگان خودروهای برقی چین به پایان رسیده است. در سالهای گذشته، مفهوم خودروی الکتریکی در بازار سرمایه بسیار داغ و جذاب بود و سرمایهگذاران مایل بودند برای آن خوب پول بدهند. در حال حاضر، این بازار سرمایه عادی شده و اگر نتوان درآمد کسب کرد، موفقیت کسب نخواهد شد.
در گذشته ممکن بود بسیاری از خودروسازان چینی علیرغم ضرر و زیان دوام بیاورند زیرا میتوانستند از بازار سرمایه تأمین مالی کنند، اما این مسیر در حال حاضر مسدود شده است.
منبع: scmp