این عملیات روز یکشنبه ۸ ژانویه (۱۸ دی) ساعت ۲۳:۰۰ به وقت گرینویچ از پایگاه فضایی ونچانگ (Wenchang) واقع در جنوب چین صورت پذیرفت و طی آن ماهواره شیجیان-۲۳ (Shijian-23) به همراه دو ماهواره شییان-۲۲ (Shiyan-22) به مدار ژئو پرتاب شدند.
ماهواره شیجیان-۲۳ را آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای (Shanghai Academy of Spaceflight Technology) ساخته است و در این عملیات به عنوان محموله اصلی روانه مدار زمین شد. بنابر اعلام رسانههای چین، هدف از ماموریت این ماهواره انجام آزمایشهای علمی و فناوری است. دو ماهواره کوچکتر شیجیان-۲۳ نیز به منظور آزمایش فناوریهای جدید مانند نظارت بر محیط فضایی استفاده خواهند شد.
ماهوارهبر سه مرحلهای لانگ مارچ-۷آ که در این عملیات از آن استفاده شد، دارای طول کلی ۶۰.۱۳ متر و وزن ۵۷۳ تن (۲۴ تن کمتر از نسخه اصلی) بوده و میتواند ۷ تن محموله را به مدار انتقالی زمین ثابت (GTO) حمل کند. همچنین قطر مراحل اول و دوم این ماهوارهبر ۳.۳۵ متر و قطر مرحله سوم آن ۳ متر است.
دو مرحله اول ماهوارهبر مذکور از اکسیژن مایع و RP-1 بهره میبرند و مرحله سوم آن از اکسیژن مایع و هیدروژن مایع بهعنوان سوخت استفاده میکند. RP-1 نوع خاصی از نفت سفید بوده که برای استفاده در موتور حاملهای فضایی مناسب است.
لانگ مارچ-۷آ را آکادمی فناوری فضایی چین (China Academy of Space Technology) ساخته است و مراحل اول تا سوم آن به ترتیب مجهز به دو موتور YF-100، چهار موتور YF-115 و دو موتور YF-75 هستند. مرحله اول ماهوارهبر مذکور قادر به تولید ۲۴۰۰ کیلونیوتن نیروی رانش در سطح دریا بوده و زمان احتراق آن ۳۰۰ ثانیه است.
لانگ مارچ-۷ اولین بار در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و با احتساب این عملیات تاکنون ۱۱ ماموریت را به انجام رسانده که یک مورد آن ناموفق بوده است. عملیات روز یکشنبه ۴۵۹ امین پرتاب ماهوارهبرهای سری لانگ مارچ محسوب میشود.
منبع: english.news.cn