بر این اساس، کارشناسان با استفاده از تصاویر راداری که به وسیله ماهواره L-SAR 01 ارائه شده است، میزان خسارات ناشی از زمینلرزه را با دقت ارزیابی نموده و اطلاعات مهمی را برای کمک به عملیات نجات جمعآوری کردند.
پس از زلزله شدید ۷.۸ ریشتری در ترکیه و سوریه، کارشناسان چینی تصاویر راداری را در روز ۱۰ فوریه از ماهوارههای L-SAR 01 دریافت کردند. پیش از این و در روز ۸ فوریه نیز تصاویر ماهوارهای ثبتشده توسط ماهواره گائوجینگ-۱ ۰۴ (Gaojing-1 04) چین نشان میداد که در بندر اسکندرون (skenderun) در جنوب ترکیه آتشسوزی رخ داده و برخی از کانتینرها فرو ریختهاند.
ماموریت ماهوارهای L-SAR 01 شامل دو ماهواره مشابه هم میشود که مجهز به رادار دهانه ترکیبی (SAR) هستند و در باند L فعالیت میکنند. این ماهوارهها را سازمان علوم و فناوری چین (China Association for Science and Technology) ساخته است و با عمر طراحی ۸ سال، تقریبا ۳۲۰۰ کیلوگرم وزن دارند. هر دو ماهواره اوایل سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب شدند و اکنون در ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری سطح زمین مشغول خدماترسانی هستند.
نمای ماهواره L-SAR 01
ماهوارههای SAR در مقایسه با ماهوارههای اپتیکال (نوری)، امکان تصویربرداری در تمام ساعات شبانهروز و همه نوع شرایط آبوهوایی را فراهم میکنند؛ امری که خدماترسانی از طریق آنها را به گزینهای جذاب برای اپراتورها بدل میکند. از ماهوارههای L-SAR 01 عمدتا به منظور پشتیبانی از مدیریت منابع زمینی، نقشهبرداری، جنگلداری و مقابله با بلایایی مانند زلزله استفاده میشود.
همچنین گائوجینگ-۱ ۰۴ که در سال ۲۰۱۸ در مدار زمین قرار گرفت، تصاویر پانکروماتیک (سیاه و سفید) با وضوح ۰.۵ متر و تصاویر چندطیفی با وضوح ۲ متر ارائه میدهد. این ماهواره را نیز سازمان علوم و فناوری چین ساخته است و با وزن ۵۶۰ کیلوگرم در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین مستقر است.
نمای ماهواره گائوجینگ-۱ ۰۴
بر اساس گزارشها، در مجموع بیش از ۱۰ ماهواره دولتی و تجاری چین از جمله برخی از ماهوارههای سری گائوفن (Gaofen) برای ثبت تصاویر از مناطق زلزلهزده ترکیه به کار گرفته شدند و تا ۱۰ فوریه، ۶۷ تصویر شامل ۳۴ تصویر اپتیکال و ۳۳ تصویر راداری به ثبت رسید.
منبع: chinadaily