طی این عملیات که روز جمعه ۹ دسامبر (۱۸ آذر) ساعت ۰۶:۳۵ به وقت گرینویچ انجام شد ۱۴ ماهواره در مدار خورشید آهنگ مستقر شدند.
جیلونگ-۳ که به معنای «اژدهای چابک» است، یک ماهوارهبر چهار مرحلهای سوخت جامد بوده و میتواند ۱۵۰۰ کیلوگرم محموله را به ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین حمل کند. این ماهوارهبر را آکادمی فناوری حامل فضایی چین (China Academy of Launch Vehicle Technology) ساخته است و مسئولان چین هدف از آن را انجام سریع پرتابهای فضایی و کاهش قیمت ارسال هر کیلوگرم محموله به مدار به ۱۰ هزار دلار عنوان کردهاند.
ماهوارهبر مذکور با وزن برخاست ۱۴۵ تن، دارای ارتفاع کلی ۳۱.۸ متر و قطر ۲.۶۵ متر است. قطر فیرینگ جیلونگ-۳ ۳.۳۵ متر بوده و ظرفیت تولید ۲۰ ماهوارهبر از این نوع در سال در نظر گرفته شده است. این ماهوارهبر را میتوان با ماهوارهبرهای آمریکایی پگاسوس (Pegasus) و الکترون (Electron) مقایسه کرد.
نمای ماهوارهبر جیلونگ-۳
در عملیات روز جمعه ۷ ماهواره از منظومه سنجشی جیلین-۱ گائوفن-۰۳ (Jilin-1 Gaofen-03) و ماهواره جیلین-۱ پینگتای-۰۱آ۰۱ (Jilin-1 Pingtai-01A01) به فضا فرستاده شدند؛ ماهوارههایی که شرکت چانگ گوانگ (.Chang Guang Satellite Technology Co. Ltd) آنها را ساخته است.
جیلین-۱ گائوفن-۰۳دیآ (Jilin-1 Gaofen-03A) که اولین ماهواره از این منظومه و نمونه اولیه برای آزمایش فناوریهای آن محسوب میشود، با وزنی معادل ۴۲ کیلوگرم، مجهز به سامانه تصویربرداری با قدرت تفکیک مکانی ۱ متر است. جیلین-۱ پینگتای-۰۱آ۰۱ نیز یک پلتفرم ماهوارهای جدید بوده که با نیازهای سنجش از دور، ارتباطات و ناوبری سازگار است.
۲ ماهواره فنگتای شائونیان-۲ (Fengtai Shaonian-2) که با مقاصد آموزشی و ارتباطات رادیویی ساخته شدهاند، ماهواره HEAD 2H با اهداف ارتباطاتی و نظارت بر ترافیک دریایی، دو ماهواره سنجشی جینزیجینگ کیلو-۱ (Jinzijing Qilu-1) و ماهواره تحقیق و توسعه هوجو-۱-۰۱ (Huoju 1-01) دیگر محمولههای این عملیات به شمار میروند.
جیلونگ-۳ دومین ماهوارهبر تاکنون محسوب میشود که با نام جیلونگ پرتاب شده است. در اوت ۲۰۱۹ ماهوارهبر جیلونگ-۱ به عنوان بخشی از برنامهای به مدار زمین رفت که هدف آن ارائه قابلیت پرتابهای سریع و مقرون به صرفه عنوان شد. جیلونگ-۱ در ماموریت مورد اشاره پرتاب موفقی داشت، اما این ماهوارهبر از آن زمان تاکنون هیچ ماموریت دیگری انجام نداده است.
منبع: nasaspaceflight