بر اساس طرحی که توسط وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین ارائه شده، این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ اولین رباتهای انسان نما خود را تولید کند. دولت شرکتهای جوان بیشتری را پرورش خواهد داد که در این زمینه متمرکز هستند، استانداردهای این صنعت را تعیین میکند، استعدادها را توسعه میدهد و همکاریهای بینالمللی را تعمیق میبخشد.
سهام شرکتهای رباتیک چینی پس از این دستورالعملهای سیاستی افزایش یافت که بُعد دیگری به رقابت تکنولوژیکی بین دو اقتصاد بزرگ جهان در تراشهها و سختافزار میافزاید. شرکتهای آمریکایی مانند تسلا و بوستون دینامیکس تاکنون از برتری در این فناوری برخوردار بودهاند.
چین، تولید کننده شماره ۱ الکترونیک در جهان، پیشرفتهایی را در زمینه سنجش محیط، کنترل حرکت و قابلیتهای تعامل ماشین با انسان در دو سال آینده هدف قرار داده است. دولت استفاده از هوش مصنوعی در رباتیک را تشویق میکند و خواستار تحقیقات بیشتر در زمینه توسعه دستها، بازوها و پاهای رباتهای زبردست و سریع است.
این طرح سیاست گذاری جزئیات مختصری ارائه کرد اما بلندپروازی بزرگی دارد. چین همچنین به دنبال آن است که رباتهای انساننما تا سال ۲۰۲۷ فکر کنند، بیاموزند و نوآوری کنند یک سیستم زنجیره تامین صنعتی قابل اعتماد برای پشتیبانی از ساخت آنها ایجاد کند.
روباتهای انساننما، وظایفی را که در حال حاضر توسط انسان انجام میشود، از برداشتن مواد غذایی گرفته تا کار در محیطهای خطرناک انجام میدهند. تعدادی از شرکتهای آمریکایی در این زمینه پیشرو هستند، تسلا در حال توسعه ربات انساننما Optimus خود است و ربات اطلس شرکت بوستون دینامیکس قادر به انجام چرخشهای برگشتی است. گروه خودروسازی هیوندای کره جنوبی سه سال پیش هدایت شرکت بوستون را در یک معامله ۱٫۱ میلیارد دلاری خریداری کرد.
منبع: bloomberg