• امروز : پنج شنبه - ۲۸ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 17 April - 2025
3

ساخت باتری‌های حالت جامد بدون سپراتور در شرکت تلنت نیو انرژی چین

  • کد خبر : 9103
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
ساخت باتری‌های حالت جامد بدون سپراتور در شرکت تلنت نیو انرژی چین
طی سال‌های اخیر رقابتی فناورانه در صنعت باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی در سطح جهانی شکل گرفته است و در این میان، باتری‌های حالت جامد نقشی کلیدی در زنجیره تامین خودرو ایفا می‌کنند.

به گزارش رویترز، شرکت چینی تلنت نیو انرژی (Talent New Energy) نیز که در سال ۲۰۱۸ تاسیس شد، در زمینه طراحی و صنعتی‌سازی باتری‌های لیتیومی حالت جامد فعالیت دارد. تیم تحقیق و توسعه اولیه این شرکت از سال ۲۰۱۱ بر فناوری‌های مرتبط با این نوع باتری‌ها متمرکز بوده و اختراعاتی را هم به ثبت رسانده است.

در بیانیه رسمی آوریل ۲۰۲۴ این شرکت ادعا شده که سلول باتری لیتیومی حالت جامد جدید آن ظرفیت ۱۲۰ آمپر ساعتی و چگالی انرژی ۷۲۰ وات ساعت بر کیلوگرم دارد که رکورد تازه‌ای برای باتری‌های لیتیومی محسوب می‌شود.

اما فناوری جدید بدون سپراتور (جداکننده) هم در باتری‌های تمام جامد و هم در باتری‌های نیمه جامد قابل استفاده است و با انواع مختلفی از کاتدها و آندها نیز سازگاری دارد و در نتیجه می‌توان چگالی انرژی را به میزان دلخواه تنظیم نمود و باتری‌هایی ایمن و با عملکرد بالا به دست آورد.

در باتری‌های لیتیومی موجود، همیشه امکان فرار گرمایی سپراتور و الکترولیت مایع وجود دارد. ولی تلنت نیو انرژی برای اولین بار در جهان با استفاده از یک لایه الکترولیت جامد کامپوزیت با چگالی بالا بر روی سطح الکترود، سپراتور و الکترولیت‌های مایع را حذف و آن را با لایه‌های الکترولیت جامد جایگزین کرده است.

الکترولیت جامد کامپوزیتی ساخت این شرکت، هدایت یون لیتیوم (lithium-ion conductivity) بالایی معادل ۵/۱ میلی زیمنس بر سانتی‌متر مربع و نیز استحکام مکانیکی و پایداری شیمیایی قابل توجهی دارد و همچنین مرز اشتعال آن پایین است و می‌تواند دمای بیش از ۵۰۰ درجه را تحمل کند، در حالی که سپراتورهای رایج ساخته شده از PE یا PP قادر به تحمل دماهای بالاتر از ۱۳۰ تا ۱۶۰ درجه نیستند.

فناوری جدید تلنت نیو انرژی ایمنی باتری را نیز به شکل چشمگیری در مقایسه با باتری‌های لیتیومی با الکترولیت مایع بهبود می‌بخشد.

حذف سپراتور فقط یک نقطه شروع است. در کنفرانس مطبوعاتی تلنت نیو انرژی اعلام شد که این شرکت قصد دارد مسیر فنی «۱-۲-۳-۴» را برای حذف تدریجی سپراتور و بخشی از الکترولیت‌های مایع بر اساس چهار ماده اصلی سازنده باتری‌های لیتیومی طی کند. الکترولیت‌های مایع به طور کامل حذف می‌شوند و در نهایت با حذف ماده آندی، نسل جدیدی از باتری‌های لیتیومی کاملا ایمن و تماما جامد به دست می‌آید.

با افزایش تقاضا در بازار باتری و شتاب گرفتن نوآوری‌ها و پیشرفت‌های فناورانه، در صنعت باتری دنیا تغییرات بزرگی در حال رخ دادن است و انتظار می‌رود که فناوری باتری‌های حالت جامد بدون سپراتور هم بازار جهانی باتری‌های لیتیومی را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد.

منبع: reuters

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9103

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.