• امروز : پنج شنبه - ۲۳ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 13 March - 2025
0

تنظیم هورمون‌های گیاهی و عملکرد محصولات برنج کشت شده در خاک شور

  • کد خبر : 9550
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
تنظیم هورمون‌های گیاهی و عملکرد محصولات برنج کشت شده در خاک شور
روش جدید تنظیم هورمون‌های گیاهی به محققان این امکان را می‌دهد تا کیفیت و عملکرد محصولات برنج کشت شده در خاک شور را افزایش دهند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، دانشمندان علوم غذایی در چین راهی جدید برای تنظیم هورمون‌های گیاهی یافته‌اند که می‌تواند نویدبخش افزایش بازده و کیفیت محصولاتی مانند برنج باشد، زیرا گرمایش جهانی زمین‌های کشاورزی در دسترس جهان را کوچک می‌کند.

محققان آکادمی علوم چین (CAS) و دانشگاه جیائو تونگ شانگهای دریافتند که می‌توانند با تنظیم هورمونی به نام جیبرلین، برنج مقاوم‌تری را حتی در خاک شور کشت کنند.

جیبرلین (Gibberellin) یک هورمون گیاهی است که نقش حیاتی در فرآیندهای مختلف رشد و توسعه گیاهان ایفا می‌کند. این هورمون به ویژه در تنظیم فرآیندهایی مانند جوانه‌زنی بذرها، رشد ساقه‌ها، تولید میوه و بلوغ گیاهان مؤثر است.

جیبرلین یکی از ترکیبات شیمیایی خانواده هورمون‌های گیاهی است که به طور طبیعی در بافت‌های مختلف گیاهان تولید می‌شود و می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی گیاهان بگذارد. این هورمون با فعال‌سازی آنزیم‌ها و تجزیه نشاسته در بذرها به فرآیند جوانه‌زنی کمک می‌کند. همچنین باعث تحریک رشد ساقه‌ها و افزایش طول آن‌ها می‌شود.

جیبرلین می‌تواند به شکستن خواب بذرها نیز کمک کند و در تولید میوه‌های بدون دانه نقش مهمی ایفا کند. علاوه بر این، این هورمون به بلوغ میوه‌ها و بهبود رنگ و طعم آن‌ها کمک می‌کند و در برخی گیاهان به عنوان محرک گل‌دهی عمل می‌کند. در کشاورزی، جیبرلین‌ها به عنوان محرک رشد برای گیاهانی که نیاز به رشد سریعتر دارند، استفاده می‌شوند و می‌توانند بهره‌وری محصولاتی مانند برنج و گندم را افزایش دهند. در نتیجه، جیبرلین به عنوان یکی از هورمون‌های مهم گیاهی، نقش اساسی در بهبود عملکرد گیاهان و افزایش بهره‌وری کشاورزی ایفا می‌کند.

این تیم در مقاله‌ای که در مجله معتبر نیچر منتشر شد، نوشت: «پیش‌بینی می‌شود که قلیایی شدن خاک و گرم شدن زمین چالش‌های بزرگی برای کشاورزی در آینده ایجاد می‌کند، زیرا به شتاب ادامه می‌دهند و به طور قابل‌توجهی تولید زمین‌های زراعی و محصول جهانی را کاهش می‌دهند».

انقلاب سبز قرن بیستم به توسعه انواع گیاهان پرمحصول – به ویژه گندم و برنج – از طریق ترکیب ژن‌ها اشاره دارد که امکان تولید گونه‌های کوتاه‌تر و فشرده‌تر با افزایش عملکرد را فراهم می‌کند.

کشف ژن هایی  که بیوسنتز اسید جیبرلیک را تعدیل می‌کند، به افزایش تولید غذا و امنیت کمک کرد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9550

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.