به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، یکی از بنیانگذاران سنستایم و رئیس گروه تجاری SenseCore (واحد زیرساختهای هوش مصنوعی)، اعلام کرد قدرت پردازشی شرکت طی ۲۴ ماه آینده با نرخ رشد سالانهای در بازه «دو رقمی بالا تا سه رقمی» حفظ خواهد شد. این راهبرد در راستای بهرهبرداری از افزایش تقاضا برای مدلهای مولد هوش مصنوعی طراحی شده است.
در سال ۲۰۲۴، ظرفیت پردازشی کل SenseCore با رشد ۹۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ به بیش از ۲۳ هزار پتافلاپس رسید. یکی از اقدامات مهم شرکت در سالهای اخیر، افزایش استفاده از تراشههای ساخت داخل برای کاهش ریسکهای ناشی از جنگ فناوری آمریکا و چین بوده است.
سنستایم به تازگی نسخه ارتقاءیافتهای از SenseCore را با عملکرد بهتر در زمینه محاسبات و همچنین راهکارهای جامع صنعتمحور برای تسریع در تجاریسازی زیرساختهایش رونمایی کرد.
این اقدام نشاندهنده تلاش سنستایم برای بهرهگیری از موج تقاضای فزاینده برای هوش مصنوعی، بهویژه پس از موفقیت مدلهای GPT شرکت OpenAI و اخیراً مدلهای متنباز دیپسیک چین و دستیابی به اولین سود سالانه خود در سال ۲۰۲۶ است.
سنستایم که در سال ۲۰۱۴ در هنگکنگ تأسیس شد و بیشتر به دلیل نرمافزارهای هوش مصنوعی و بینایی ماشین خود شناخته میشود، از سال ۲۰۱۸ پروژههای زیرساختی محاسباتی خود را آغاز کرد.
نسبت تراشههای بومی در مراکز داده این شرکت به سرعت در حال افزایش است و سال به سال رشد میکند، هرچند همچنان بخش عمدهای از تراشهها متعلق به انویدیا است.
شرکت به جای تمرکز بر نسبت استفاده از تراشههای داخلی، بر اهمیت تجاریسازی آنها تأکید دارد و عملکرد تراشههای مختلف داخلی نیازمند بهینهسازی است. سنستایم موفق شده است در پروژهای نرخ بهرهبرداری از قدرت محاسباتی را به ۸۰ درصد برساند، در حالی که میانگین صنعت ۶۰ درصد است.
بر خلاف پروژههایی نظیر استارگیت در آمریکا یا سرمایهگذاری ۵۲ میلیارد دلاری اعلامشده از سوی گروه علیبابا طی سه سال آینده، سنستایم رویکرد «دارایی سبک» (asset-light) را اتخاذ خواهد کرد. این استراتژی شامل همکاری با شرکای ثالث در اداره مراکز داده و ارائه راهکارهای جامع سختافزاری و نرمافزاری به مشتریان است.
سنستایم چهار حوزه اصلی شامل رباتیک، تولید محتوای هوش مصنوعی، هوش مصنوعی برای علم و کاربردهای صنعتی را به عنوان حوزههای دارای بیشترین رشد در مصرف ظرفیت پردازشی در سالهای آتی معرفی کرده است.
منبع: scmp