• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 4 February - 2025
1

کامپیوتر کوانتومی Zuchongzhi 3.0 چین به قدرتمندی Willow گوگل

  • کد خبر : 9229
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۰۰
کامپیوتر کوانتومی Zuchongzhi 3.0 چین به قدرتمندی Willow گوگل
دانشمندان چینی ازZuchongzhi 3.0، یک پردازنده کوانتومی 105 کیوبیتی رونمایی کردند که چین را در رقابت برای ساخت قوی‌ترین کامپیوتر کوانتومی جهان با ایالات‌متحده هم‌تراز می‌کند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، این خبر حدود یک هفته پس از آن منتشر شد که گوگل پردازنده Willow خود را معرفی کرد و نشان داد که این دو کشور تا چه حد نزدیک به مرزهای فناوری کوانتومی هستند.

هر دو Zuchongzhi 3.0 و Willow دارای ۱۰۵ کیوبیت هستند که تاکنون بالاترین تعداد در دستگاه‌های کوانتومی ابررسانا به دست آمده است.

طبق گفته تیم تحقیقاتی از دانشگاه علم و فناوری چین، Zuchongzhi 3.0 دقت بالایی در عملیات کیوبیت و پایداری در قیاس  با عملکرد Willow نشان داد.

مدل Willow گوگل به پیشرفت‌های بزرگی در تصحیح خطای کوانتومی دست یافت که گامی مهم در جهت قابل اعتمادتر کردن ماشین‌های کوانتومی است. دانشمندان چینی اعلام کرده‌اند که قصد دارند در ماه‌های آینده از تکنیک‌های مشابهی برای Zuchongzhi 3.0 استفاده کنند.

پردازنده محققین چینی شکاف در توانایی‌های محاسباتی بین رایانه‌های کوانتومی و کلاسیک را افزایش می‌دهد و هم به عنوان گواهی پیشرفت در سخت‌افزار کوانتومی و هم به عنوان پایه‌ای برای کاربردهای عملی عمل می‌کند.

کامپیوترهای کوانتومی از کیوبیت ها به جای بیت‌های کامپیوتری سنتی برای پردازش اطلاعات استفاده می‌کنند. بر خلاف بیت‌های کلاسیک، که می‌توانند ۰ یا ۱ را نشان دهند، کیوبیت‌ها می‌توانند در حالت «برهم نهی» (superposition) وجود داشته باشند – که اساساً هر دو ۰ و ۱ را به طور هم‌زمان نشان می‌دهند.

این ویژگی عجیب و غریب، همراه با درهم تنیدگی کوانتومی، به رایانه‌های کوانتومی اجازه می‌دهد تا وظایف خاصی را حتی از قوی‌ترین ابررایانه‌ها به صورت تصاعدی سریع‌تر انجام دهند.

با این حال، کیوبیت‌ها بسیار شکننده و مستعد خطاهای ناشی از نویز و تداخل هستند، که تصحیح خطا را به یک چالش حیاتی تبدیل می‌کند. برای رفع این مشکل، دانشمندان تصحیح خطای کوانتومی کد سطحی (QEC) را توسعه داده‌اند، تکنیکی که کیوبیت‌ها را در یک شبکه مرتب می‌کند تا خطاها را شناسایی و رفع کند و پایداری را بهبود بخشد.

در سال ۲۰۲۲، دانشمندان چینی به کد سطحی فاصله ۳ QEC در نسخه قبلی پردازنده Zuchongzhi دست یافتند که امکان تصحیح خطاها در حداکثر سه لایه کیوبیت را فراهم می‌کرد.

پردازنده Willow گوگل از آن زمان این تکنیک را پیشرفته کرده است و به تصحیح خطای بهتری دست‌یافته و زمینه را برای یکپارچه‌سازی سیستم‌های کوانتومی در مقیاس بزرگ فراهم کرده است.

محاسبات کوانتومی می‌تواند زمینه‌هایی مانند مدل‌سازی آب‌وهوا و هوش مصنوعی و همچنین کشف دارو برای شناسایی داروهای جدید را متحول کند. پیشرفت‌ها در محاسبات کوانتومی نه‌تنها نقاط عطف علمی، بلکه دارایی‌های استراتژیک برای دولت‌ها و شرکت‌ها هستند.

با شدت گرفتن رقابت، هم ایالات‌متحده و هم چین منابع را برای پیشرفت فناوری کوانتومی سرازیر می‌کنند. آخرین پروژه گوگل شامل همکاری با ۱۳ موسسه بزرگ از جمله MIT و دانشگاه هاروارد است که اهمیت مشارکت در پیشرفت فناوری کوانتومی را برجسته می‌کند.

بنا بر نظر محققین این پروژه، چین باید فضای باز و همکاری را بیشتر گسترش دهد، فعالانه با شبکه نوآوری جهانی تعامل و تلاش کند تا این اطمینان حاصل شود که پیشرفت در فناوری کوانتومی به نفع طیف وسیع‌تری از کشورها و مردم است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9229

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.