به گزارش trt.global، ظرفیت تولید از انرژیهای خورشیدی، بادی، برق آبی و زمین گرمایی در سطح جهان ۱۵٫۱ درصد رشد کرد و به نزدیک به ۴٫۵ تراوات رسید.
در سراسر جهان، ۵۸۵ گیگاوات ظرفیت تجدیدپذیر به شبکه اضافه شد که ۹۲٫۵ درصد از کل ظرفیت تولید برق جدید نصب شده در سال گذشته را تشکیل میدهد.
رشد مداوم انرژیهای تجدیدپذیر که هر ساله شاهد آن هستیم، گواه این است که انرژیهای تجدیدپذیر از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه و بهراحتی قابل استقرار هستند. آنها هر سال رکوردهای توسعه خود را میشکنند، اما در عین حال با چالشهایی چون نابرابریهای بزرگ منطقهای نیز روبهرو هستیم.
برای دستیابی به یک هدف جهانی که در اجلاس آب و هوای COP28 در سال ۲۰۲۳ توافق شد و سه برابر کردن ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰، جهان باید به ۱۱٫۲ تراوات برسد که این امر مستلزم رشد سالانه ۱۶٫۶ درصدی تا پایان دهه است.
رشد جهانی
سال گذشته، آسیا در رشد جهانی انرژیهای تجدیدپذیر نقش اساسی داشت و چین به تنهایی ۶۴ درصد ظرفیت جدید در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است.
بیش از سه چهارم کل ظرفیت جدید نصب شده در سراسر جهان به شکل سلولهای فتوولتائیک بود که انرژی خورشیدی را مستقیماً به برق تبدیل میکند. بیش از نیمی از آن را چین تشکیل میدهد.
انرژیهای تجدیدپذیر در آسیا با نرخی دو برابر نسبت به اروپا رشد کردند و واضح است که هنوز فرصت زیادی برای اروپا وجود دارد که سرعت رشد خود را افزایش دهد.
منبع: trt