به گزارش cgtn.com، دستورالعملی که وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین به همراه شش وزارتخانه و سازمان دیگر در ژانویه منتشر کرد، خواستار تلاش برای توسعه صنایع آینده شد و به صنایع جدیدی اشاره دارد که فناوریهای پیشرفتهای مانند متاورس، روباتهای انساننما، رابطهای مغز و رایانه و اطلاعات کوانتومی را در بر میگیرد.
در ماه مارس، وزارت آموزش و پرورش چین یک کمپین توانمندسازی هوش مصنوعی در سراسر این کشور راه اندازی کرد تا دانش و مهارتهای هوش مصنوعی معلمان و دانش آموزان را تقویت کند و کاربرد سیستمهای آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی را ارتقا دهد، مدلهای ویژه هوش مصنوعی را برای آموزش و یادگیری توسعه دهد و از قوانین و مقررات قانونی و اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی حمایت کند.
همچنین دستورالعملهایی که به طور مشترک توسط وزارت صنعت و فناوری اطلاعات و سه ارگان دولتی دیگر چین رونمایی شد، ۷ حوزه کلیدی را برای توسعه سیستم استاندارد هوش مصنوعی در این کشور مشخص کرد. این موارد شامل استانداردهایی برای فناوریهای کلیدی، محصولات و خدمات هوشمند و کاربردهای صنعتی است. طبق این دستورالعمل، چین تا سال ۲۰۲۶ بیش از ۵۰ استاندارد ملی و صنعتی برای هوش مصنوعی تدوین خواهد کرد و یک سیستم استاندارد برای هدایت توسعه با کیفیت بالا در این بخش گسترش خواهد داد.
بنا بر نظر کارشناسان، باید به مسائل مختلف در پیادهسازی صنعتی مدلهای بزرگ، مانند حاکمیت داده، ساخت پلتفرم و قدرت محاسباتی رسیدگی کرد تا پایهای محکم برای توسعه پایدار هوش مصنوعی ایجاد نمود.
در سالهای اخیر، صنعت هوش مصنوعی چین در نوآوریهای فناوری، ایجاد محصول، کاربردهای صنعتی و سایر زمینهها پیشرفت کرده است. این بخش با توسعه شتابان فناوریهای جدید مانند مدلهای بزرگ ویژگیهای جدیدی را ارائه کرده است.
چین اکنون میزبان بیش از ۴۵۰۰ شرکت هوش مصنوعی است. بر اساس دادههای رسمی، صنعت اصلی هوش مصنوعی آن در سال ۲۰۲۳ به اندازه بیش از ۵۷۸ میلیارد یوان (حدود ۸۱ میلیارد دلار) رسید که نسبت به سال گذشته ۱۳٫۹ درصد رشد داشت.
دولت چین همچنین از ابتکار هوش مصنوعی پلاس رونمایی کرد، یک حرکت استراتژیک که برای پیشبرد توسعه اقتصاد دیجیتال و پیشروی در تحول و نوسازی بخشهای تولید طراحی شده است.
منبع: cgtn