به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، چین از تلاشهای امداد و نجات زلزله ویرانگر سال ۲۰۰۸ در سیچوان که بیش از ۶۹ هزار نفر کشته و بیش از ۳۷۰ هزار زخمی داشت، درس گرفته است. در آن زمان، پوشش ماهوارهای منطقه آسیبدیده ناچیز بود و بسیاری از تصاویر ارائه شده از کیفیت پایینی برخوردار بودند. بنابراین تیم امداد در ابتدا نمیتوانست بداند مناطق حادثهدیده کجا هستند و کدام جادهها هنوز قابلعبور هستند.
چین اکنون بیش از ۹۰۰ ماهواره در مدار دارد که به طور گسترده برای نظارت بر بلایای طبیعی و کمک به تلاشهای امدادی و بازسازی استفاده میشوند.
از ماهوارهها برای ردیابی بیدرنگ الگوهای بارندگی استفاده میشود و تصاویر ماهوارهای سنجش از راه دور، به ردیابی آبهای سیل و شرایط ترافیکی محلی در طول عملیات کمک میکنند.
چین اکنون یک سیستم کامل از ماهوارههای عملیاتی برای امدادرسانی و پیشگیری از بلایا ایجاد کرده، اگرچه هنوز به برخی اصلاحات و بهبود سیستم نیاز دارد.
ماهوارههای هواشناسی چین در پیشبینی حرکت طوفان و خشکسالی کشاورزی مهم هستند و ماهوارههای Gaofen چین نقش مهمی در منطقهبندی خطر و ارزیابی خسارت در هنگام بلایای طبیعی دارند. اما این کشور همچنان به ماهوارههای بیشتری نیاز دارد که قادر به دریافت تصاویر واضح و همافزایی بیشتر با دادههای ماهوارههای چند منبعی باشند تا به دقت نظارت بر بلایای طبیعی را بهبود بخشد.
ماهوارهها میتوانند از تکرار بلایا در مناطق تحت تأثیر تغییرات اقلیمی و شرایط آب و هوایی شدید جلوگیری کنند. دانشمندان با مشاهده تصاویر ماهوارهای و مدلسازی کامپیوتری میتوانند مناطق و جمعیتهایی را که در معرض قرار گرفتن مجدد در معرض بلایا هستند، ارزیابی کنند.
از هواپیماهای بدون سرنشین نیز برای کاهش تأثیر سیل شدید اخیر در هونان استفاده شده است، جایی که بیش از ۱۴۰۰ ایستگاه ارتباطی در شهرستان پینگجیانگ در ۴ ژوئیه ۲۰۲۴ در بدترین سیل مشاهده شده در ۷۰ سال گذشته مختل شدند.
این اختلال در یک دوره حیاتی برای برنامههای ورودی کالج رخ داد و دانشجویان در صورت عدم بازگرداندن ارتباطات در معرض خطر از دست دادن موقعیت تحصیلی خود قرار گرفتند و دولت محلی را بر آن داشت تا از یک پهپاد ارتباطی با یک ایستگاه پایه شبکه عمومی استفاده کند.
در همین حال، یک سیستمعامل جدید رادار هواشناسی ROSE3.0 – که برای بهبود دقت هشدارهای هواشناسی شدید و نظارت بر بارندگی طراحی شده است – در ۱۲۳ ایستگاه راداری از جمله در پکن و استان اطراف هبی برای دوره آزمایشی سه ماهه نصب شده است.
تغییرات آبوهوای شدید در آینده به دلیل گرم شدن زمین بیشتر خواهد شد.
چین در ساخت خطوط راهآهن پرسرعت، شبکههای بزرگراهی و هوافضا بسیار خوب عمل کرده است. اگر بتواند از این تجربیات در ساخت زیرساختها برای مقابله با آبوهوای شدید استفاده کند، در پیشگیری و واکنش به بلایا بسیار موفقتر خواهد بود.
منبع: scmp