• امروز : پنج شنبه - ۱۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 5 December - 2024
3

پیوستن تنسنت به تامین مالی ۳۰۰ میلیون دلاری تک شاخ هوش مصنوعی چین

  • کد خبر : 8620
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
پیوستن تنسنت به تامین مالی ۳۰۰ میلیون دلاری تک شاخ هوش مصنوعی چین
هلدینگ تنسنت همچون رقیب اصلی خود علی بابا 300 میلیون دلار به استارتاپ مولد هوش مصنوعی چینی مون‌شات (Moonshot ) کمک کرده است.

به گزارش بلومبرگ، این کمک مالی سرمایه مون‌شات را به ۳٫۳ میلیارد دلار رساند و سرمایه‌گذاران دیگری از جمله Gaorong Capital و علی بابا را نیز به آن جذب کرد.  مون‌شات به دنبال سرمایه گذاری با ارزش بیش از ۳ میلیارد دلار بود و با تنسنت مذاکره کرده بود.

این معامله جدیدترین نمونه در میان انبوهی از سرمایه‌گذاری‌ها در شرکت‌های هوش مصنوعی چینی است، شرکت‌های بزرگ فناوری محلی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر میلیاردها دلار هزینه کرده‌اند تا برای رقابت بر سر پر کردن حفره ChatGPT در بزرگ‌ترین عرصه اینترنت جهان را تامین  مالی کنند.

در میان برخی از معاملات برجسته‌تر امسال، علی‌بابا در فوریه رکورد یک میلیارد دلار را برای مون‌شات ثبت کرد.

مون‌شات که در مارس ۲۰۲۳ در شانگهای تأسیس شد، یکی از ۶ استارت‌اپ با رشد سریع هوش مصنوعی چینی است که در حال رقابت برای تبدیل شدن به معادل OpenAI در دومین اقتصاد بزرگ جهان هستند. هم علی‌بابا و هم تنسنت در اکثریت گروهی که «شش اژدهای کوچک» نام دارند، سرمایه‌گذاری کرده‌اند که شامل Baichuan  و مینی مکس می‌شود.

شرکت OpenAI از ژوئیه دسترسی به نرم افزارها و ابزارهای توسعه گسترده خود را در چین قطع کرد. الزام پکن به شرکت‌ها برای دریافت تاییدیه قبل از راه اندازی ربات چت در چین نیز تضمین می‌کند که شرکت‌های غربی قادر به ارائه خدمات مشابه ChatGPT به مصرف کنندگان چینی نخواهند بود. در عین حال واشنگتن به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی، دسترسی چین به فناوری‌های حیاتی از جمله پیشرفته‌ترین تراشه‌های هوش مصنوعی شرکت انویدیا را ممنوع کرده است.

چت ربات کیمی مون‌شات یکی از ابزارهایی به سبک ChatGPT است که در میان کاربران چینی گوشی‌های هوشمند محبوب‌ است و در ردیف Doubao بایت دنس و Ernieبیدو قرار دارد.

استارت‌آپ‌های بزرگ مدل زبان چینی خدمات خود را با قیمت‌های پایین به توسعه‌دهندگان می‌فروشند تا سهم بازار را به خود اختصاص دهند. آنها با زیرساخت‌های ابری ارزان ارائه شده توسط شرکت‌هایی مانند علی‌بابا و تنسنت یارانه می‌گیرند، اگرچه جنگ قیمت‌ها نیز توسط غول‌های فناوری که مستقیماً با استارت‌آپ‌ها رقابت می‌کنند تشدید می‌شود.

بخشی از سرمایه‌گذاری علی‌بابا در مون‌شات با این شرط انجام شد که این استارت‌آپ مستقر در شانگهای باید مقداری از آن پول را در سرویس ابری پلتفرم تجارت الکترونیک علی بابا خرج کند، موضوعی که در عرصه هوش مصنوعی مولد سیلیکون ولی نیز رایج است.

منبع: bloomberg

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8620

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.