به گزارش شینهوا، این بزرگترین پایگاه متمرکز PV در هاینان است که اخیرا تکمیل شده و میتواند با تولید سالانه حدود ۷۲۰ میلیون کیلووات ساعت برق پاک، باعث کاهش ۲۸۸ هزار تنی مصرف زغالسنگ و تا ۷۱۵ تن کاهش انتشار کربن در سال شود.
مدیر پروژه میگوید منطقه مزرعه نمک از نظر تابش خورشید بسیار غنی و میانگین تبخیر سالانه در آن دو برابر بارندگی است.
البته ساخت نیروگاه فتوولتائیک در این منطقه هم چالشهایی مانند لایه سیلت ۷ تا ۸ متری به همراه داشته است که در نتیجه باید دقت کار آنقدر بالا میرفته تا خطای نصب هر شمع لولهای از ۲ سانتیمتر فراتر نرود. لذا این پروژه با کمک موقعیتیابی ماهوارهای و پهپادها انجام شده است.
سرزمین اصلی چین حدود ۱۸ هزار کیلومتر خط ساحلی دارد که فرصت بینظیری برای تولید برق فتوولتائیک دریایی فراهم میسازد. به اعتقاد کارشناسان، PV فراساحلی در مقایسه با PV سنتی زمینی مزایای فراوانی دارد.
نیروگاههای PV روی خشکی سطح وسیعی را اشغال میکنند و زمین در دسترس برای ساخت آنها محدود است، ولی برای PV فراساحلی فضای گستردهتری وجود دارد و میتوان پروژههای بزرگتری هم احداث نمود.
علاوه بر این پنلهای PV دریایی نزدیک سطح آب یا تا حدودی در آن غوطهور هستند که همین امر موجب خنک شدن و افزایش بازدهی تولید برق میشود.
در سایر مناطق ساحلی چین هم از پروژههای PV فراساحلی استقبال شده است. در استان فوجیان بیش از ۳۰ هزار شمع لولهای برای استقرار پنلهای PV در آب دریا نصب شده است که پس از تکمیل، سالانه به طور متوسط ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولید و از سوزاندن ۹۰۲۰۰ تن زغالسنگ جلوگیری خواهد کرد.
در لیانیانگانگ (استان جیانگسو)، شرکت ملی انرژی هستهای چین پروژهای ۲ میلیون کیلوواتی مرکب از انرژی هستهای و انرژی فتوولتائیک را در دست احداث دارد.
در سواحل هایانگ در استان شاندونگ نیز اولین پروژه PV دریایی ثابت نصب شده با شمع چین در آبهایی با میانگین عمق ۷ متر مشغول کار است. این نوع نیروگاهها پس از ساخت و مونتاژ در خشکی، به دریا منتقل و زیر آب نصب میشوند و به راندمان بیشتی برای کاهش هزینهها و نیز به قطعاتی مستحکم و مقاوم نیاز دارند.
اداره ملی انرژی چین در سپتامبر ۲۰۲۳ پیشنهاد حمایت از پروژههای آزمایشی PV فراساحلی در مناطقی با تابش نور مناسب و شرایط مساعد برای ساختوساز (مانند مزارع نمک) را ارائه داد.
پکن ادغام PV با صنایع دیگر را هم تشویق میکند. مثلا ماه گذشته دولت سندی درباره پروژههای ترکیبی PV و آبزیپروری دریایی منتشر کرد.
به گفته مسئولان در آینده میتوان PV فراساحلی را با پروژههای انرژی بادی دریایی، آبزیپروری، نمکزدایی آب دریا و تولید هیدروژن در دریا ادغام کرد تا با استفاده از فضا و تاسیسات مشترک، تولید و بهرهوری افزایش یابد.
اما با وجود پیشرفتهای صورت گرفته، هنوز برخی مشکلات فنی مانند جلوگیری از خوردگی و چسبیدن موجودات دریایی به تجهیزات وجود دارد.
بهعلاوه بهرهبرداری و نگهداری و تعمیرات هوشمند نیروگاههای فراساحلی مسالهای بسیار مهم است، چون تاسیسات دریایی را نمیتوان به راحتی تاسیسات زمینی باز یا جایگزین کرد.
منبع: solarbeglobal