• امروز : پنج شنبه - ۱ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 22 May - 2025
1

ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی چین از انرژی حرارتی پیشی گرفت

  • کد خبر : 10054
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۰۰
ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی چین از انرژی حرارتی پیشی گرفت
برای اولین بار ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی چین از ظرفیت تولید برق حرارتی که عمدتاً با سوخت زغال‌سنگ کار می‌کند، پیشی گرفت. این خبر را نهاد ملی انرژی چین در تاریخ ۲۵ آوریل اعلام کرد.

به گزارش straitstimes.com، چین، به‌عنوان بزرگ‌ترین منتشرکننده گازهای گلخانه‌ای جهان که عامل اصلی تغییرات اقلیمی هستند، متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰ به اوج انتشار کربن برسد و تا سال ۲۰۶۰ به بی‌کربن شدن (کربن خنثی) دست یابد.

با اینکه حدود ۶۰ درصد انرژی چین از زغال‌سنگ تأمین می‌شود، این کشور در عین حال قدرتی بزرگ در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به شمار می‌رود؛ به‌طوری‌که طبق پژوهشی که در سال ۲۰۲۴ منتشر شد، چین تقریباً دو برابر سایر کشورها در مجموع ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی نصب کرده است.

نهاد ملی انرژی چین اعلام کرد: «در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵، ظرفیت جدید نصب‌شده انرژی بادی و فتوولتائیک (خورشیدی) در چین به ۷۴.۳۳ میلیون کیلووات و ظرفیت نصب‌شده تجمیعی به ۱.۴۸۲ میلیارد کیلووات رسید.»

این رقم برای نخستین بار از ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های حرارتی (۱.۴۵۱ میلیارد کیلووات) فراتر رفت.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در تاریخ ۲۳ آوریل گفت: «صرف‌نظر از اینکه اوضاع بین‌المللی چگونه تغییر کند، تلاش‌های کشورش برای مقابله با تغییرات اقلیمی کند نخواهد شد.»

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دومین آلاینده بزرگ جهان، ایالات‌متحده را از توافق اقلیمی پاریس خارج کرد و وعده گسترش عظیم بهره‌برداری از سوخت‌های فسیلی را داد.

این نقطه عطف جدید چین در حالی به دست آمده که این کشور شاهد رشد انفجاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

در سال ۲۰۲۴، چین رکورد ۳۵۷ گیگاوات ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی را به شبکه اضافه کرد، یعنی ۱۰ برابر بیشتر از مجموع افزایش ظرفیت ایالات‌متحده.

چین هدف تعیین‌شده برای سال ۲۰۳۰، یعنی نصب ۱۲۰۰ گیگاوات ظرفیت خورشیدی و بادی را تقریباً شش سال زودتر محقق کرد.

اعلامیه ۲۵ آوریل تأکید داشت که افزایش ظرفیت بادی و خورشیدی در سه‌ماهه نخست سال «بسیار فراتر از افزایش کل مصرف برق چین» بوده است.

به احتمال زیاد این روند در ماه‌ها و فصل‌های بعدی سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد یافت.

این امر نشان می‌دهد که بخش برق چین در حال تجربه تغییر ساختاری است با این حال، زغال‌سنگ همچنان نقش کلیدی در ترکیب انرژی چین ایفا می‌کند.

به‌دلیل ناپایداری انرژی‌های تجدیدپذیر مانند باد و خورشید، مقایسه آن‌ها با منابع برق پایدار و کنترل‌پذیر مانند زغال‌سنگ، معمولاً مناسب نیست. در واقع می‌توان ترکیبی از باد به‌علاوه خورشید و ذخیره‌سازی را برابر با یک نیروگاه زغال‌سنگ در نظر گرفت، اما این امر در هر نقطه‌ای از جهان متفاوت است.

مصرف انرژی چین همچنان در حال افزایش است و در سال ۲۰۲۴ رشد آن ۴.۳ درصد بود.

با وجود رونق انرژی‌های تجدیدپذیر، چین در سال ۲۰۲۴ ساخت ۹۴.۵ گیگاوات پروژه نیروگاه زغال‌سنگی را آغاز کرد که ۹۳ درصد از کل پروژه‌های جدید زغال‌سنگی جهان را شامل می‌شود. تولید زغال‌سنگ در چین طی سال‌های اخیر به‌طور پیوسته افزایش یافته است، از ۳.۹ میلیارد تن در سال ۲۰۲۰ به ۴.۸ میلیارد تن در سال ۲۰۲۴ رسید.

این در حالی است که شی جین‌پینگ وعده داده بود که تولید برق زغال‌سنگی را «به‌شدت کنترل» و بین سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۰ به‌تدریج کاهش دهد.

منبع: straitstimes

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=10054

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.