به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، محققان در حال آزمایش این ربات در مرکزی در کنار رودخانه در شهر لوهی در استان مرکزی هنان بودهاند و قرار است به طور دائم در آنجا مستقر شود.
این ربات از هوش مصنوعی، دادههای بزرگ و فناوریهای ناوبری و ردیابی برای کار ۲۴ ساعته بدون هیچ گونه کنترل یا حضور انسانی استفاده میکند. ربات نجاتغریق از الگوریتمی برای تعیین اینکه آیا فردی در حال غرق شدن است استفاده میکند و مجهز به شناور نجاتدهنده و بازوی نجات است تا در صورت نیاز افراد در حال غرق شدن را از آب بیرون بکشد.
غرق شدن میتواند سریع و بی صدا باشد و یک دوره حیاتی پنج دقیقه یا کمتر برای نجات انسان وجود دارد، به این معنی که یک ربات میتواند سریعتر از هر انسانی به صحنه برسد.
این ربات نجاتغریق به گونهای طراحی شده است که در محدوده مشخصی از آب کار کند و به شبکهای از ۱۰۰ دوربین تصویربرداری نوری و حرارتی برای پوشش ۲۴ ساعته کل منطقه نیاز دارد.
فیلم دوربین به سروری ارسال میشود که از الگوریتمی برای تعیین اینکه آیا فردی در آب مشکل دارد یا خیر پیروی میکند، در این صورت ربات نجاتغریق را مستقر میکند.
این ربات طوری برنامهریزی شده که مسیر نجات را بر اساس مختصات فرد غرق شده برنامهریزی کند و دارای یک سیستم بینایی هوشمند است که برای ردیابی خودکار هدف طراحی شده است. پس از رسیدن به هدف، تجهیزات اضطراری خود را آزاد و در صورت نیاز بازوی نجات خود را مستقر میکند.
اگرچه یک پلت فرم هشدار اولیه برای حوادث غرق شدگی در برخی از آبهای چین نصب شده اما به موقع بودن، دقت و پوشش روشهای موجود کافی نیست و عملیات امداد و نجات اضطراری عمدتاً دستی، با اقدامات تأخیری و کمبود تجهیزات نجات مواجه است.
این اولین ربات نجاتغریق نیست، اما اولین رباتی است که کاملاً خودکار و به گونهای طراحی شده تا برای کار کردن نیازی به دخالت انسانی نداشته باشد.
در سال ۲۰۱۰ یک ربات کنترل از راه دور به نام امیلی توسط شرکت فناوری ایالاتمتحده Hydronalix ساخته شد و با حداکثر سرعت ۳۷ کیلومتر در ساعت میتواند بسیار سریعتر از هر نجاتغریق به قربانیان برسد. در همین حال، شرکت چینی JTT Technology یک ربات نجات کنترل از راه دور دیگر توسعه داده که میتواند با سرعت ۷ متر در ثانیه حرکت کند و بردی معادل ۱۵۰۰ متر دارد.
بر اساس آخرین دادههای سازمان جهانی بهداشت، غرقشدگی سومین عامل اصلی مرگومیر تصادفی در سراسر جهان است که ۹ درصد از کل مرگومیرهای ناشی از جراحات را شامل میشود. در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰۰۲۵۰ نفر در سراسر جهان بر اثر غرق شدن جان خود را از دست دادند.
گزارشی در سال بعد حاکی از آن بود که سالانه ۵۹۰۰۰ مرگ بر اثر غرق شدن در چین وجود دارد که بیش از ۹۵ درصد آنها کودک بودند.
منبع: scmp