به گزارش evwind، این پروژه عظیم به طول حدود ۴۰۰ کیلومتر و عرض متوسط پنج کیلومتر در حاشیه شمالی بیابان کوبوچی نزدیک شهر اوردوس در مغولستان داخلی احداث خواهد شد و برق مصرفی بیش از ۳۰۰ هزار نفر را تامین میکند.
ظرفیت فعلی تولید برق خورشیدی در این ناحیه ۴۲/۵ گیگاوات است و طبق برنامه، تا پایان سال ۲۰۲۵ حدود ۱۶ گیگاوات به ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر آن اضافه میشود. برق تولید شده از طریق خطوط ۸۰۰ و ۱۰۰۰ کیلووات ولتاژ فرابالا به شهرهایی در فاصله صدها کیلومتری انتقال خواهد یافت.
بیابان پهناور کوبوچی با حدود ۳۱۰۰ ساعت تابش آفتاب در سال، محلی ایدهآل برای ساخت نیروگاههای خورشیدی است.
یکی دیگر از مزایای مهم نصب صفحات خورشیدی در منطقه هم کاهش انتقال شن و ماسه بیابان به رودخانه زرد است و در واقع این پروژه رویکردی نوآورانه جهت مبارزه با بیابانزایی به شمار میرود: گیاهان زیر پنلها میرویند و دامهای کوچک اهالی از آنها تغذیه میکنند.
پنلهای خورشیدی میتوانند تبخیر آبهای زیرزمینی را ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دهند و با سایهاندازی و محافظت در برابر باد، به رشد گیاهان کمک کنند.
پنلهای مورد استفاده در این پروژه در کارخانهای بسیار پیشرفته متعلق به شرکت لانگی گرین انرژی تکنولوژی (LONGi Green Energy Technology) ساخته میشود.
این کارخانه ظرفیت کافی برای تولید ۳۸۵ گیگاوات پنل در بازه زمانی پیشبینی شده ۲۵ ساله را دارد و ساخت هر پنل خورشیدی با مساحت ۵۸/۲ متر مربع در آن به طور متوسط تنها ۱۶ تا ۱۸ ثانیه زمان میبرد، یعنی با محصولاتی که در یک ساعت میسازد میتوان بیش از ۵/۰ کیلووات برق تولید کرد.
چین انرژی بادی و فتوولتائیک را برای حدود ۲۰۰ کشور جهان مقرون به صرفهتر کرده و سرعت گذار سبز را افزایش داده است.
منبع: evwind