• امروز : شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
1

تمرکز چین بر ذخیره انرژی با افزایش تقاضای برق مورد نیاز هوش مصنوعی

  • کد خبر : 9736
  • ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۸:۰۰
تمرکز چین بر ذخیره انرژی با افزایش تقاضای برق مورد نیاز هوش مصنوعی
چین در تلاش برای تقویت امنیت انرژی خود و مقابله با افزایش تقاضای برق از سوی صنایع نوظهور مانند هوش مصنوعی، از طرح‌هایی برای تقویت بخش ذخیره انرژی خود رونمایی کرده است.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، این برنامه که به طور مشترک توسط هشت بخش دولتی صادر شده است، شامل اقداماتی برای افزایش سرعت توسعه نسل بعدی فناوری باتری و ایجاد گروه کوچکی از شرکت‌های پیشرو در این زمینه است.

امید این است که راه‌حل‌های جدید ذخیره‌سازی انرژی بتواند به چین کمک کند تا کارایی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر خود را افزایش دهد و به این کشور اجازه دهد که از سوخت‌های فسیلی دور شود بدون اینکه شبکه برق را در برابر قطعی آسیب‌پذیر کند.

این موضوع همچنین به حاکمیت انرژی مربوط می‌شود و نه تنها تضمین منابع انرژی کافی با پیش‌بینی افزایش تقاضا به دلیل هوش مصنوعی است، بلکه حفظ استقلال در تصمیم‌گیری درباره ترکیب انرژی، شرکای انرژی و سیاست‌های انرژی که چین اتخاذ می‌کند را نیز دربرمیگیرد.

این سیاست همچنین به چین کمک می‌کند تا به “اهداف کربن مضاعف” خود – یعنی رسیدن به اوج انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به بی‌طرفی کربن تا سال ۲۰۶۰ – دست یابد.

طبق این طرح، چین تا سال ۲۰۲۷ قصد دارد سه تا پنج شرکت پیشرو در ذخیره‌سازی انرژی را توسعه بخشد، رقابت جهانی صنعت داخلی خود را افزایش و محصولات با عملکرد بالاتر را ارائه دهد.

دولت چین همچنین از تحقیقات در زمینه فناوری‌های نوظهور مانند باتری‌های سرب کربن، یون منیزیم  و همچنین توسعه راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی هیدروژن و هوای فشرده حمایت خواهد کرد.

ذخیره‌سازی انرژی شامل استفاده از فناوری‌های پیشرفته – از جمله باتری‌ها – برای ذخیره انرژی اضافی تولید شده توسط توربین‌های بادی، پنل‌های خورشیدی و سایر تأسیسات در دوره‌های اوج مصرف است که در صورت کم شدن منابع، می‌توان از آن برای فعال نگه‌داشتن شبکه استفاده کرد.

این فناوری به‌ویژه در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر حیاتی است، زیرا منابع انرژی بادی و خورشیدی غیرقابل پیش‌بینی هستند و می‌توانند به شدت نوسان کنند.

اگرچه چین بزرگ‌ترین بازار ذخیره‌سازی انرژی در جهان را دارد، شبکه برق این کشور همچنان برای جذب کامل برق تولید شده در مناطق مختلف، به‌ویژه از انرژی‌های تجدیدپذیر، تلاش می‌کند و کاهش انرژی بادی و خورشیدی همچنان یک مسئله مهم است.

به عنوان بخشی از اصلاحات بازار، چین در حال بررسی ادغام راه‌حل‌های ذخیره انرژی جدید در شبکه گسترده‌تر با هدف استفاده از آن‌ها در سناریوهایی مانند مدیریت بار اوج و تنظیم فرکانس است.

چین در حال حاضر قادر به تولید مقادیر زیادی انرژی تجدیدپذیر است، اکنون تمرکز آن بر روی یکپارچه‌سازی منابع انرژی تجدیدپذیر و افزایش پایداری شبکه است. این امر به توسعه و پذیرش فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی کمک می‌کند.

بر اساس این طرح، چین قصد دارد راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی جدید را در مراکز داده، آزمایشگاه‌های محاسباتی هوشمند و سایر امکانات انرژی‌بر مستقر کند. همچنین به دنبال افزایش کارایی در صنایع تولیدی مرتبط با ادغام بلاک چین، هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور خواهد بود.

سایر اقدامات در این طرح بر مهار خطرات “سرمایه‌گذاری کور و گسترش بی‌نظم” در بازار ذخیره انرژی متمرکز است.

همانند صنعت باتری‌های لیتیومی چین، بخش ذخیره‌سازی انرژی در چند سال گذشته موجی از سرمایه‌گذاری را به خود جلب کرده که منجر به جنگ شدید قیمت‌ها شده و حاشیه سود بسیاری از شرکت‌ها را کاهش داده است.

در سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۸۰ هزار کسب‌وکار ذخیره‌سازی انرژی در چین ثبت شد که تقریباً ۲۴ برابر بیشتر نسبت به سال ۲۰۲۱ است. قیمت‌ها در این بخش حتی با سرعت بیشتری نسبت به صنعت باتری‌های لیتیومی کاهش می‌یابد.

با این وجود، بخش ذخیره انرژی چین همچنان به پیشروی خود ادامه می‌دهد. بر اساس گزارش اداره ملی انرژی چین، ظرفیت نصب‌شده پروژه‌های ذخیره انرژی این کشور در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال پیش از آن ۱۳۰ درصد افزایش یافت. سرمایه‌گذاری آن در تحقیق و توسعه انرژی پاک ۲٫۵ برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

غول فناوری ایالات‌متحده تسلا با ۱۵ درصد سهم بازار بزرگ‌ترین بازیگر در بازار ذخیره انرژی جهانی است و پس از آن Sungrow چین قرار دارد. با این حال، با ورود سیل بازیگران جدید چینی به بازار، سهم بازار تسلا از سال ۲۰۲۰ در حال کاهش است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9736

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.