به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، محققان دانشگاه پکن و مؤسسه علوم مغز شنجن-هنگکنگ از دستگاهی به نام کاوشگر نوروسکرول برای جدا کردن فعالیتهای عصبی منفرد میمونهای ماکاک از ۱۰۲۴ کانال به طور همزمان استفاده کردهاند.
کاوشگرهای عصبی حسگرهای الکتریکی سوزنی شکلی هستند که فعالیت مغز را دریافت و اندازهگیری میکنند و ابزاری ضروری در پیشبرد تحقیقات علوم مغز و رابط مغز و رایانهها محسوب میشوند که با ایجاد یک مسیر ارتباطی مستقیم بین مغز و یک دستگاه خارجی کار میکنند و در نتیجه آن عمل ملموسی که توسط فکر ایجاد میشود، انجام میگردد.
کلید عملکرد رابط مغز و رایانه در ضبط و رمزگشایی دقیق تعداد زیادی سیگنال EEG – یا الکتروانسفالوگرافی نهفته است.
طول کاوشگر نوروسکرول به راحتی برای کاوشگرهای منفرد از ۱۰ میلیمتر (۰٫۴ اینچ) تا ۹۰ میلیمتر قابل تنظیم است که اندازه مغز پستانداران غیر انسانی و انسانها را پوشش میدهد.
این کاوشگر همچنین به ضبطهای عصبی پایداری در مغز موشها تا ۲ سال دست یافت که زیست سازگاری عالی و ثبات ضبط طولانیمدت را نشان داد. این دستاورد ابزار قدرتمندی برای نظارت همزمان با کارایی بالا بر فعالیت در مناطق مختلف مغز و برای کاوش در روابط بین فعالیت عصبی و رفتار است.
ایمپلنتهای پروب عصبی میتوانند ضبط عصبی را از هزاران کانال به دهها هزار کانال ارتقا دهند که تأثیری دگرگونکننده بر تحقیقات علوم اعصاب ترجمهای و رابط مغز و رایانه خواهد داشت.
دولت چین رابط مغز و رایانه را به عنوان منطقهای برای توسعه فناوریهای آینده در رقابت فناوری با کشورهای غربی تحت رهبری ایالات متحده شناسایی کرده است.
تحقیقات چین در این حوزه با هدف دستیابی به پیشرفتهایی در فناوریهای کلیدی و دستگاههای اصلی مانند ترکیب مغز و رایانه و محصولات رابط و ایمن مغز و رایانه و تشویق کاوش در موضوعاتی مانند توانبخشی پزشکی و واقعیت مجازی خواهد بود.
چین در تلاش است تا از شکاف خود را با ایالاتمتحده در فناوری رابط مغز و رایانه بکاهد. Neuralink، یکی از پیشگامان این فناوری که در سال ۲۰۱۶ توسط ایلان ماسک تأسیس شد، در ماه مارس میزبان پخش زندهای بود که طی آن یک بیمار مبتلا به فلج چهار اندام که تراشه Neuralink در مغزش کاشته شده توانست مکان نما را روی صفحه لپ تاپ حرکت دهد و فقط با استفاده از افکارش شطرنج آنلاین بازی کرد.
مدار مجتمع Neuralink دارای یک سیستم ضبط ۱۵۳۶ کانالی است.
منبع: scmp