• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
10

برتری هوش مصنوعی بر انسان در نبرد پهپادها

  • کد خبر : 4362
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۸:۳۳
برتری هوش مصنوعی بر انسان در نبرد پهپادها
محققان چینی عنوان کردند در نبرد میان دو پهپاد بال ثابت که یکی از طریق انسان و دیگری با هوش مصنوعی هدایت می‌شدند، هوش مصنوعی توانست حریف انسانی خود را شکست دهد.

بر اساس اظهارات تیمی از محققان مرکز تحقیقات و توسعه آیرودینامیک چین (CARDC) به رهبری هوانگ جونتائو (Huang Juntao)، در این درگیری که در شرایط واقعی انجام گرفت، مشخص شد هوش مصنوعی در نبردهای پیشرفته از فاصله نزدیک عملکرد برتری از خود نشان می‌دهد.

هنگامی که مبارزه شروع شد، خلبان انسان که از راه دور پهپاد را هدایت می‌کرد، اولین حرکت را انجام داد تا بر پهپاد مجهز به هوش مصنوعی برتری یابد. با این حال، هوش مصنوعی متوجه برنامه او شده و با انجام یک حرکت متقابل و نزدیک شدن به حریف، توانست از رقیب پیشی بگیرد.

حریف انسانی سعی کرد به سمت پهپاد حریف هجوم ببرد تا هوش مصنوعی را فریب داده و منجر به سقوط آن به زمین شود. با این حال، هوش مصنوعی پهپاد خود را در وضعیت کمین قرار داده و منتظر ماند تا حریف حرکتش را انجام دهد.

پس از آن، پهپاد تحت هدایت انسان روش دیگری به نام «قیچی غلتنده» (Rolling Scissors) انجام داد که شامل کاهش ناگهانی سرعت پهپاد و تغییر مسیر برای وادار کردن حریف به یک حرکت دفعی و شدید در تعقیب و گریز است. به همین ترتیب، درگیری حدود ۹۰ ثانیه ادامه یافت و سپس به دلیل اینکه خلبان انسان نتوانست از پهپاد تحت هدایت هوش مصنوعی فرار کند، متوقف شد.

تیم تحقیقاتی به این موضوع اشاره کرد که پهپادهایی با قابلیت تصمیم‌گیری مستقل و مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند از نظر سرعت واکنش به طور کامل از انسان پیشی بگیرند. به گفته آن‌ها فناوری هوش مصنوعی با قابلیت انجام بهتر محاسبات نسبت به انسان می‌تواند با دقت بیشتری تصمیم‌گیری‌های بعدی در نبرد را پیش‌بینی کرده و ابتکار عمل را در دست بگیرد.

با این حال، تیم مذکور خاطرنشان می‌کند که بهره‌گیری از هوش مصنوعی در آسمان در مقایسه با اجرای آن روی زمین بسیار دشوار است، زیرا منابع محاسباتی محدودی در پهپاد وجود دارد که می‌تواند عملکرد خلبان هوش مصنوعی را به شدت تضعیف کند.

آن‌ها توضیح می‌دهند شرایط در دنیای واقعی، پیچیده‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر از شرایطی است که در مدل‌های ریاضی و شبیه‌سازی‌ها صورت می‌گیرد، از این رو می‌بایست تمام مخاطرات را در شرایط واقعی در نظر گرفت.

منبع: eurasiantimes

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=4362

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.