به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، وزارت آموزش چین به تازگی از ۴۰ رشته حرفهای جدید – بیش از نیمی از آنها در تولید پیشرفته و فناوری دیجیتال – برای ترویج اقتصاد دیجیتال، دریایی و ارتفاع کم رونمایی کرد.
دورهها به حوزههای فناوری پیشرفته مانند هوش مصنوعی، مواد جدید و زیست پزشکی، برای کاربردهایی از تجهیزات هوافضای دقیق گرفته تا هواپیماهای الکتریکی و امنیت دادهها مربوط میشوند.
برخی از دورهها نیز در زمینه تولید برق با برنامههای جدید در زمینه مهندسی و فناوری هستهای خواهند بود.
چین در سالهای اخیر آموزش حرفهای را برای ارتقای مهارتهای نیروی کار تغییر داده است، به سمت خدمات و تولید پیچیده حرکت میکند. این کشور همچنین در تلاش است تا در رقابت با فناوری پیشرفته خود با ایالاتمتحده بیشتر متکی به خود شود.
چین در حال حاضر با بیش از ۱۱ هزار مدرسه حرفهای، از جمله مدارس فنی، و نزدیک به ۳۵ میلیون دانشآموز تا سال ۲۰۲۳ ، دارای بزرگترین سیستم آموزش حرفهای جهان است.
بیش از ۷۰ درصد از کارگران جدید خط در تولید مدرن، صنایع نوظهور استراتژیک و خدمات مدرن فارغالتحصیل مدارس حرفهای هستند.
این دورهها سالانه به روز میشوند و در سه سال گذشته ۸۵ رشته جدید به آنها اضافه شده که بر این اساس تعداد کل برنامههای آموزش حرفهای به ۱۴۳۴ رشته میرسد.
این وزارتخانه همچنین در سال ۲۰۲۱ رشتههای اصلی را مورد بازنگری قرار داد تا شامل برنامههای بیشتری در زمینه صنایع نوظهور استراتژیک، بخش خدمات مدرن، تحول دیجیتال و احیای روستایی شود.
صنایع استراتژیک نوظهور از معدود نقاط روشن در اقتصاد چین هستند و بخشهایی مانند سازندگان هواپیماهای بدون سرنشین، فارغالتحصیلان را استخدام میکنند و این تا حدی به لطف تشویق دولت این کشور است.
اقتصاد کم ارتفاع، با ظرفیت ایجاد یک میلیون شغل جدید بازار بزرگی را برای اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین ایجاد کرده است.
این بخش به عنوان یک مشوق رشد جدید معرفی شده و برنامه ریزان به دنبال افزایش ظرفیت در فعالیتهای هوایی سرنشین دار و بدون سرنشین، تحویل هواپیماهای بدون سرنشین و نظارت و خودروهای پرنده و گردشگری هستند.
این وزارتخانه همچنین رشتههای جدید مرتبط با فوتبال را به منظور “تسریع توسعه یک کشور قوی ورزشی” معرفی کرد.
منبع: scmp