این پروژه پیشرفته توسط آکادمی علوم چین توسعه یافته و یکی از مهمترین پیشرفتها در مسیر تسلط بر مدار ماه به شمار میرود.
گام بلند برای بهرهبرداری از منابع ماه و سکونت بلندمدت در فضا
منطقه زمین-ماه فضایی است که تا شعاع دو میلیون کیلومتری از زمین امتداد دارد و حجمی بیش از هزار برابر فضای مداری اطراف زمین دارد. توسعه این منطقه از اهمیت راهبردی بالایی برای اکتشاف منابع ماه، استقرار انسان در فراسوی زمین، ماموریتهای بینسیارهای و اکتشاف پایدار منظومه شمسی برخوردار است.
پروژه ساخت این منظومه ماهوارهای ماهوارهای از سال ۲۰۱۷ توسط آکادمی علوم چین (Chinese Academy of Sciences) آغاز شد و در سال ۲۰۲۲ به صورت آزمایشی وارد فاز اجرایی شد. ماهوارههای DRO-A و DRO-B در مارس ۲۰۲۴ پرتاب شدند و در ۱۵ ژوئیه همان سال وارد مدار ماموریت خود شدند. ماهواره DRO-L نیز در فوریه ۲۰۲۴ به مدار خورشیدآهنگ (sun-synchronous) ارسال شد و نهایتا نخستینبار در آگوست ۲۰۲۴ منظومه سه ماهوارهای شکل گرفت براساس اطلاعات منتشرشده از این طرح، ماهواره DRO-A بهطور دائمی در مدار بازگشت دور (distant retrograde orbit) باقی میماند، در حالی که DRO-B در مدارهای مانور بین زمین و ماه فعالیت میکند.
کاربردهای علمی و پشتیبانی از ماموریتهای ماه
این ماموریت همچنین از نظر علمی پیشرفتهایی نظیر شناسایی انفجارهای پرتو گاما و آزمایش ساعتهای اتمی فضایی را شامل میشود. علاوه بر این، منظومه ایجادشده میتواند نقش حیاتی در ارسال دادههای اضطراری، تعیین سریع مدار و پشتیبانی ناوبری برای ماموریتهای آینده چین به سطح ماه ایفا کند.
منبع: globaltimes