این ایستگاه پیشرفته در منطقهای غنی از منابع طبیعی و راهبردی در دریای جنوبی چین، در عمق ۲۰۰۰ متری (۶۵۶۰ فوتی) زیر سطح آب ساخته خواهد شد و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰ عملیاتی شود. این تاسیسات میتواند همزمان شش دانشمند را برای ماموریتهای یکماهه در خود جای دهد.
مطالعه منابع انرژی و اکوسیستمهای خاص
تمرکز اصلی این ایستگاه، بررسی خروجیهای سرد (Cold Seeps) است؛ محیطهای زیستی منحصربهفرد که دارای ذخایر عظیم هیدرات متان هستند، منبعی که میتواند به عنوان یک انرژی بالقوه مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این مرکز به یک شبکه نظارتی دائمی مجهز خواهد شد که تغییرات متان، تحولات زیستمحیطی و فعالیتهای زمینساختی را ثبت میکند.
این ایستگاه، بخشی از یک شبکه زیرساختی بزرگتر خواهد بود که شامل زیردریاییهای بدون سرنشین، کشتیهای تحقیقاتی و رصدخانههای کف دریا میشود. از جمله، ایستگاه از کشتی حفاری منگژیانگ (Mengxiang) بهره خواهد برد که یکی از اهداف آن، اولین حفاری موفق تا پوسته زمین و دسترسی به گوشته است. همچنین این پروژه از شبکه فیبر نوری گسترده چین در کف دریا بهره خواهد برد.
منابع عظیم انرژی و فرصت دستاوردهای بیسابقه
دریای جنوبی چین دارای ذخایر ۷۰ میلیارد تنی هیدرات متان است که تقریبا معادل نیمی از ذخایر فعلی نفت و گاز چین محسوب میشود. استخراج این منبع میتواند نقش مهمی در تامین انرژی این کشور ایفا کند. علاوه بر آن، این منطقه دارای ذخایر مهمی از فلزات کمیاب مانند کبالت و نیکل است که برای صنایع فناوری پیشرفته اهمیت زیادی دارند.
با وجود رشد فناوریهای خودکار، دانشمندان تاکید دارند که برای مطالعه رویدادهای ناگهانی مانند فورانهای متان و انجام آزمایشهای دقیق، حضور فیزیکی محققان در این ایستگاه ضروری است. همچنین، برخی از گونههای زیستی منحصربهفرد این منطقه، آنزیمهایی تولید میکنند که میتوانند برای توسعه داروهای درمان سرطان حیاتی باشند.
آکادمی علوم چین (Chinese Academy of Sciences) هنوز جزئیات زیادی از این ایستگاه را منتشر نکرده است، اما این پروژه میتواند رقابت شدیدی را در زمینه تحقیقات دریایی بینالمللی ایجاد کند، از جمله با پروژههای مشابهی که توسط شرکتهایی مانند پروتئوس (Proteus Ocean Group) در آمریکا پیشنهاد شدهاند.
منبع: interestingengineering