• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
0

احتمال کم موفقیت مهار پیشرفت چین در حوزه هوش مصنوعی

  • کد خبر : 9066
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۹:۰۰
احتمال کم موفقیت مهار پیشرفت چین در حوزه هوش مصنوعی
بر اساس تحقیقات اخیر یک اندیشکده آمریکایی، تلاش‌های ایالات‌متحده برای جلوگیری از پیشرفت هوش مصنوعی چین "بعید است موفق شود"، زیرا چین راه‌هایی برای دور زدن محدودیت‌های صادرات واشنگتن و پرورش نوآوری‌های محلی پیدا می‌کند و به سرعت تسلط آمریکا در این فناوری را به چالش می‌کشد.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، از زمانی که استارت آپ آمریکایی OpenAI تحت حمایت مایکروسافت از ربات چت پیشگامانه ChatGPT خود در اواخر سال ۲۰۲۲ پرده‌برداری کرد، چین سرمایه‌گذاری‌های خود را افزایش داده تا بتواند در زمینه هوش مصنوعی (GenAI) پیشروی کند.

دولت ایالات‌متحده نیز به نوبه خود، محموله‌های تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته به چین را محدود کرده و فهرستی از طراحان تراشه سرزمین اصلی را از دسترسی به خدمات تولید کارخانه‌های ریخته‌گری پیشرو در جهان منع کرده است.

بر اساس گزارشی که توسط بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری (ITIF)، یک اندیشکده غیرانتفاعی مستقر در واشنگتن، منتشر شد، چنین اقداماتی که به دلایل امنیت ملی ارائه شده‌اند، «موفقیت محدودی» در مهار توسعه هوش مصنوعی چین داشته‌اند.

این گزارش – که داده‌هایی از جمله مقالات علمی منتشر شده، پتنت‌ها، استعدادها و زیرساخت‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند – نشان می‌دهد بنیاد علمی قوی، نوآوری‌ها و بودجه دولتی چین، این کشور را به سمت تبدیل شدن به یک چالش بزرگ برای رهبری ایالات‌متحده در بخش هوش مصنوعی سوق می‌دهد.

بر اساس گزارش ITIF با استناد به تحقیقات مرکز امنیت و فناوری‌های نوظهور در دانشگاه جورج تاون، چین بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ با بیش از ۲۳۴ هزار مقاله منتشر شده در زمینه انتشارات پژوهشی هوش مصنوعی در جهان پیشتاز بود. ایالات‌متحده با بیش از ۱۷۲۶۰۰ نشریه در رتبه دوم قرار گرفت. با این حال، مقالات ایالات‌متحده در مقالات تحقیقاتی بیشتر از انتشارات چینی مورد استناد قرار گرفتند.

از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، چین شش برابر بیشتر از ایالات‌متحده حق ثبت اختراع GenAI ثبت کرده است.

شرکت‌ها و مؤسسات چینی شش مورد از ۱۰ متقاضی برتر ثبت اختراع GenAI را تشکیل می‌دهند. آن‌ها شامل رسانه‌های اجتماعی و مرکز بازی‌های ویدیویی تنسنت، غول تجارت الکترونیک علی‌بابا، بایت دنس مالک تیک‌تاک ، موتور جستجو و پیشگام هوش مصنوعی بیدو، شرکت پینگ ان و آکادمی علوم چین هستند.

با این حال، از نظر کیفیت ثبت اختراع، ایالات‌متحده از چین پیشی گرفته است. در همین حال سرزمین اصلی چین سهم خود را از برترین محققان هوش مصنوعی جهان از ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۴۷ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش داد.

بر اساس گزارش ITIF، هم‌زمان با خروج سرمایه‌های مخاطره‌آمیز ایالات‌متحده، دولت چین از صنعت هوش مصنوعی داخلی حمایت می‌کند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی چین بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، در ۹۶۲۳ شرکت محلی هوش مصنوعی و در بیش از ۲۰ هزار تراکنش به ارزش ۱۸۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردند.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9066

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.