به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، بر اساس پیشنویس دستورالعملهای منتشر شده توسط اداره ملی دادههای چین، رشد اقتصاد دیجیتال تقاضا برای «گردش بهتر دادهها، استفاده و استخراج» را افزایش داده و نیاز به نقش فعال دولت و یک بازار کارآمد را برجسته میکند.
این سند بیان میکند هدف آن ایجاد یک زیرساخت داده ملی است که کارایی را با برابری متعادل کند، ویژگیهای منحصربهفرد عناصر داده را در خود جای دهد و ارزش و کاربرد دادهها را کنترل کند.
این دستورالعملها توسط آژانس داده، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی و وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین جمعآوریشده و در بحبوحه رقابت جهانی در زمینه فناوری و زیرساختهای دیجیتال، به ویژه بین چین و ایالاتمتحده، رخ میدهد.
آژانس ملی داده چین پیش از این اعلام کرده بود ساخت یک شبکه یکپارچه قدرت محاسباتی را با ضربالاجل تا سال ۲۰۲۵ سرعت میبخشد. چین از نظر قدرت پردازش جمعی پس از ایالاتمتحده در رتبه دوم قرار دارد.
زیرساخت داده برای افزایش رقابت چین در چشمانداز دیجیتالی که بهسرعت در حال تغییر است، بسیار مهم است.
بر اساس این دستورالعمل، این طرح برای سادهسازی فرآیندهای به اشتراکگذاری دادهها و در عین حال تضمین امنیت ملی است. هدف آن ترویج شفافیت و پاسخگویی در نحوه مدیریت دادهها، تشویق به اشتراکگذاری مسئولانه اطلاعات در میان بخشها و سازمانهای مختلف است. آژانس ملی داده همچنین به دنبال بهبود کیفیت دادهها برای رسیدن به استانداردهای ملی است و به اهداف اقتصاد دیجیتال چین کمک میکند.
یک پروتکل استانداردسازی برای مدیریت دادهها به منظور تسهیل همکاری در بخشها ضروری است. پیش از این، حاکمیت داده چین بر چندین نهاد دولتی متکی بود که منجر به ناکارآمدی و افزایش آسیبپذیری شد.
این زیرساخت طبق دستورالعملها تا سال ۲۰۲۹ در سه فاز توسعه خواهد یافت.
از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶، تمرکز بر روی آزمایش مسیرهای فناوری در صنایع کلیدی برای ایجاد استانداردهای اساسی برای مدیریت دادهها، از جمله استانداردهای یکپارچه برای شناسایی، ثبت هویت، و الزامات مرتبط خواهد بود.
از سال ۲۰۲۷ تا ۲۰۲۸، هدف ایجاد یک چارچوب جامع خواهد بود که امکان اشتراکگذاری و همکاری در مقیاس بزرگ دادهها را بین شهرهای بزرگ فراهم میکند.
تا سال ۲۰۲۹، یک زیرساخت ملی داده باید برای بهبود گردش دادهها، کارایی استفاده از دادهها و خدمات عمومی ایجاد شود.
این رویکرد امکان آزمایش و یادگیری از اشتباهات را فراهم میکند. از آنجایی که مناطق مختلف تجربیات متفاوتی دارند ، میتوان آنها را در سراسر چین به اشتراک گذاشت.
تفاوتهای منطقهای در شیوههای داده در سراسر چین وجود دارد و طرحهایی مانند پروژه «دادههای شرقی، محاسبات غربی» از آن جمله هستند.
این پروژه بزرگ همچنین در سند آژانس ملی داده به عنوان نمونهای برای رسیدگی به عدم تعادل در منابع دیجیتال بین مناطق توسعهیافته شرق شرقی چین و غرب غنی از منابع ذکر شده است. این برنامه که در سال ۲۰۲۲ راهاندازی شد، مراکز محاسباتی را در سراسر چین برای ایجاد یک ظرفیت قدرتمند و متمرکز به هم متصل میکند و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵ عملیاتی شود.
از نظر قابلیتها، زیرساخت ملی داده شامل اجزایی برای جمعآوری دادهها، تجمیع، انتقال، پردازش، اشتراکگذاری، استفاده، مدیریت و امنیت خواهد بود. پس از تکمیل میتوان آن را در صنایع از تولید و کشاورزی گرفته تا مالی دیجیتال، مراقبتهای بهداشتی و طرحهای سبز به کار برد.
تمرکز زیادی از این دستورالعمل بر امنیت دادهها است. این دستورالعمل بر اهمیت ایجاد یک محیط امن برای به اشتراکگذاری دادهها، بهویژه اطلاعات حساسی که میتواند بر امنیت ملی تأثیر بگذارد، تأکید میکند.
سیستم پیشنهادی شامل ویژگیهایی مانند تشخیص خطر در زمان واقعی و هشدار برای تهدیدات امنیت سایبری خواهد بود.
در این سند آمده است: “همچنین یک دفاع داخلی در برابر تهدیدات امنیتی و آسیبپذیری در تراشهها، نرمافزار، سختافزار و پروتکلها وجود دارد.” بهبود امنیت دادهها در زمینه رقابت تکنولوژیکی، بهویژه با ایالاتمتحده ضروری است.
منبع: scmp