به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، تیمی از دانشمندان در چین بیان داشتند که چگونه نوعی صفرا به نام لیتوکولیک اسید میتواند پیری را به روشی مشابه نحوه عملکرد محدودیت کالری یا روزه داری کاهش دهد.
این تیم دریافت که لیتوکولیک اسید، یک ترکیب اسیدی طبیعی در انسان و حیوانات که در کبد تولید میشود، متابولیتی است که به تنهایی میتواند اثرات گرسنگی را در موشها بازتولید کند و در نتیجه بازسازی ماهیچهها و حتی افزایش قدرت گرفتن و ظرفیت دویدن را افزایش دهد.
لیتوکولیک اسید یک نوع اسید صفراوی است که از تجزیه کلسترول در کبد تولید میشود. این اسید یکی از اسیدهای صفراوی اولیه است که به صورت طبیعی در بدن انسان و سایر پستانداران وجود دارد. اسیدهای صفراوی نقش مهمی در هضم چربیها دارند و به هضم و جذب مواد مغذی چرب کمک میکنند.
لیتوکولیک اسید از اسیدهای صفراوی سیکلیک است و معمولاً در مسیر متابولیسم کلسترول در کبد به وجود میآید. اسیدهای صفراوی مانند لیتوکولیک اسید به صورت عمده در هضم چربیها از طریق امولسیون کردن چربیها و کمک به جذب آنها در روده کوچک نقش دارند.
لیتوکولیک اسید در کبد تولید میشود، اما بعد از آن به روده کوچک ترشح میشود. پس از انجام وظیفه در هضم چربیها، بخش عمدهای از آن به صورت تغییرات شیمیایی به اسیدهای صفراوی دیگر تبدیل میشود.
در طول محدودیت کالری، لیتوکولیک اسید در پستانداران انباشته میشود و آنزیم حسگر انرژی، یک تنظیم کننده اصلی متابولیک را فعال میکند. آنزیم حسگر انرژی که به طور طبیعی با کاهش سطح گلوکز فعال میشود، برای ضد پیری مهم است زیرا فرآیندهای سلولی مختلف از جمله التهاب و تخریب عصبی را تنظیم میکند.
در این مطالعه، دانشمندان از موشهایی که به مدت چهار ماه تحت محدودیت کالری قرار گرفته بودند، سرم خون گرفتند و آن را در موشهایی که تحت محدودیتهای غذایی قرار نگرفته بودند، قرار دادند.
آنها دریافتند که سرم منجر به فعال شدن آنزیم حسگر انرژی در کبد و عضله و افزایش مداوم را بدنبال داشت.
آنها همچنین لیتوکولیک اسید را به کرمهای نماتد و مگسهای میوه – که هیچکدام نمیتوانند اسید را به طور طبیعی سنتز کنند – تجویز کردند و دریافتند که آنزیم حسگر انرژی را فعال میکند و زندگی و اثرات قابل توجهی برای افزایش سلامتی بر روی حیوانات ایجاد میکند.
نتایج نشان داد که محققان قادر به انتقال اثرات سیگنالینگ لیتوکولیک اسید پس از تجویز بودند.
لیتوکولیک اسید میانگین طول عمر نماتدها را از ۲۲ به ۲۷ روز افزایش داد، در حالی که در مگسها، طول عمر نرها را از ۴۷ به ۵۲ روز و در مادهها از ۵۲ به ۵۶ روز افزایش داد.
دانشمندان در حال بررسی کاربرد بالقوه قرصهای لیتوکولیک اسید برای انسان در آزمایشات هستند.
دانشمندان تاکیید داشتند که ما چالشها و پیچیدگیها را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم که چگونه میتوان آن را برای انسانها در سنین مختلف با شرایط مختلف سلامتی، مانند بارداری، اعمال کرد و دوز مناسب را تعیین کرد.
مردم مدتهاست که به دنبال اکسیر برای طول عمر بودهاند، زیرا این یک مولکول در خون افرادی است که محدودیت کالری را انجام میدهند و آنزیم حسگر انرژی را فعال میکند که به نوبه خود باعث ایجاد تغییرات متابولیت در خون میشود.
منبع: scmp