• امروز : یکشنبه - ۱۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 January - 2025
1

شرکت‌های چینی برای تشدید محدودیت‌ عرضه تراشه‌های هوش مصنوعی آماده می‌شوند

  • کد خبر : 8847
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۹:۰۰
شرکت‌های چینی برای تشدید محدودیت‌ عرضه تراشه‌های هوش مصنوعی آماده می‌شوند
تی‌اس‌ام‌سی دریافت سفارش از مشتریان چینی تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته را متوقف کرده است.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، شرکت صنایع نیم‌رسانای تایوان (تی‌اس‌ام‌سی)، پیشرفته‌ترین سازنده قراردادی تراشه در جهان، ارائه خدمات پردازشی با تراشه‌های ۷ نانومتری به برخی از مشتریان چینی تراشه‌های هوش مصنوعی (AI) خود را متوقف کرد. چین در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار مصرف نیم‌رساناها در جهان است.

تی‌اس‌ام‌سی به مشتریان واحد پردازش گرافیکی (GPU) و شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی در سرزمین اصلی اعلام کرده است که دسترسی‌شان به خدمات پردازش پیشرفته را متوقف خواهد کرد. طبق گزارش رویترز به نقل از یک منبع ناشناس، این محدودیت‌ها به دستور وزارت بازرگانی آمریکا اعمال می‌شود.

حالا این نگرانی در سرزمین اصلی به وجود آمده است که شاید محدودیت‌ها به محصولات پیشرفته تی‌اس‌ام‌سی شامل واحدهای پردازش مرکزی (CPU)، تراشه‌های رانندگی خودکار، تراشه‌های تلفن‌های هوشمند پیشرفته و یا سایر محصولات پرمشتری در این کشور نیز تعمیم پیدا کند.

تی‌اس‌ام‌سی ضمن خودداری از اظهار نظر در مورد جزئیات، اعلام کرده است که از قوانین و مقررات ذیربط، از جمله محدودیت‌های صادراتی، تبعیت خواهد کرد.

یک شرکت تحقیقاتی کانادایی اعلام کرده که تراشه هوش مصنوعی ساخت تیاسامسی را در یکی از محصولات هواوی یافته است

چندی پیش یک شرکت تحقیقاتی کانادایی، تراشه هوش مصنوعی ساخت تی‌اس‌ام‌سی را در یکی از محصولات هواوی یافت و این مساله نشان داد که رخنه‌ای در تحریم‌های آمریکا علیه این غول فناوری چینی به وجود آمده است. البته تی‌اس‌ام‌سی هرگونه سرپیچی از تحریم‌های واشینگتن را تکذیب کرد و محدودیت‌های اعمال شده بر سرزمین اصلی را افزایش داد.

طبق گزارش شرکت مشاور تایوانی ترندفورس، تی‌اس‌ام‌سی در حال بازبینی فرایند «شناسایی مشتریان» و افزایش معیارهای مورد استفاده در بررسی محصولات صادراتی خود است و به احتمال زیاد در آینده نزدیک محدودیت‌های بیشتری را اعمال خواهد کرد.

به عقیده ترندفورس، همه چیز بستگی به این خواهد داشت که آیا وزارت بازرگانی آمریکا محدودیت‌های صادراتی را افزایش  می‌دهد یا شرکت‌های چینی خاصی را به فهرست ممنوعه اضافه می‌کند یا خیر.

اگر محدویت‌های فروش تی‌اس‌ام‌سی علاوه بر تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته، به تراشه‌های مورد استفاده در تلفن هوشمند و خودرو هم گسترش یابد، می‌تواند ضربه سنگینی به صنعت پررونق طراحی نیم‌رسانا در سرزمین اصلی وارد سازد.

برخی از شرکت‌های بزرگ چینی مانند بایدو، علی‌بابا و نیو (Nio) از نیم‌رساناهای ۷ نانومتری یا پیشرفته‌تر خود رونمایی کرده‌اند.

در مورد محل ساخت تراشه‌های اکثر این شرکت‌ها اطلاعاتی منتشر نشده، ولی عملا هیچ‌کدام از سازندگان تراشه سرزمین اصلی نمی‌توانند در زمینه محصولات پیشرفته با تی‌اس‌ام‌سی رقابت کنند.

بر اساس داده‌های یک شرکت تحقیقاتی، ۱۱ درصد از درآمد تی‌اس‌ام‌سی در سه ماهه سوم سال جاری مربوط به سرزمین اصلی چین بوده است.

هیچیک از تولیدکنندگان تراشههای پیشرفته در سرزمین اصلی از جمله اسامآیسیقادر به رقابت با تیاسامسی نیستد

هم‌اکنون برخی از شرکت‌های چینی خود را برای تشدید محدودیت‌های تی‌اس‌ام‌سی آماده می‌کنند.

یکی از مدیران یک شرکت نوپای رباتیک در سرزمین اصلی که از خدمات تی‌اس‌ام‌سی استفاده می‌کند و به دلیل حساسیت موضوع مایل به افشای نامش نبود می‌گوید که وضعیت فعلی صنعت وسایل نقلیه الکتریکی تیره و تار است، چون بسیاری از فعالان این عرصه در صورت عدم دسترسی به خدمات ۷ نانومتری تی‌اس‌ام‌سی، هیچ جایگزینی برای آن ندارند.

برخی معتقدند که شرکت بین‌المللی ساخت نیمه‌رسانا (اس‌ام‌آی‌سی)، مهم‌ترین کارخانه ریخته‌گری نیم‌رساناها در چین، موفق شده تراشه‌های پیشرفته تلفن هوشمند را برای هواوی بسازد؛ اما به خاطر در اختیار نداشتن ابزارهای پیشرفته و به‌روز مانند دستگاه‌های لیتوگرافی فرابنفش فرین، از لحاظ ظرفیت تولید و کیفیت محصول با محدودیت‌هایی مواجه است.

مدیر عامل اجرایی این شرکت می‌گوید محدودیت‌های صادراتی واشینگتن مانع از تولید GPUهای «رقابتی» شده است. دومین ریخته‌گری تراشه بزرگ چین یعنی خوا خونگ (Hua Hong Semiconductor) هم فقط تراشه‌های قدیمی را تولید می‌کند.

به نظر یکی از تحلیلگران شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری مورنینگ‌استار، احتمالا تلاش‌های اس‌ام‌آی‌سی و خوا خونگ برای بهبود یا توسعه تولیدات‌شان نمی‌تواند جوابگوی تقاضای فزاینده برای خرید تراشه‌های قدرتمند و پیشرفته‌ای باشد که در مراکز داده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منبع:‌ scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8847

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.