به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، شی در جریان بازدید از شهر علمی هفی، مرکز تحقیقاتی و نوآوری استان آنخویی، گفت: برای پیشبرد مدرنسازی به سبک چینی، علم و فناوری باید پیشرو باشد و نوآوریهای فناوری مسیر ضروری است که باید آن را دنبال کرد.
شی طی این بازدید گفت: ما باید تحقق خوداتکایی و خودسازی در سطح بالا را تسریع کنیم. وی همچنین از مقامات آنخویی خواست تا به بهبود نقش خود به عنوان یک مرکز مهم برای نوآوریهای تکنولوژیکی، مرکزی برای صنایع نوظهور، بستری جدید برای اصلاحات و گشایش و به عنوان منطقهای که به دنبال تحول سبز جامع در توسعه اقتصادی و اجتماعی است، ادامه دهد.
اظهارات شی در حالی بیان میشود که چین به دنبال تغییر استراتژیک به سمت آنچه «نیروهای تولیدی با کیفیت و جدید» مینامد است و خلاف مدل رشد صادرات محور قبلی، پیشرفتهای فناوری را دو چندان میکند. این امر همچنین در بحبوحه جنگ طولانی مدت فناوری با ایالات متحده رخ میدهد که به دنبال محدود کردن دسترسی چین به فناوری پیشرفته است.
هفی که زمانی یک منطقه فقیرنشین شرق بود، اکنون توسط مقامات محلی به مرکز و نیروگاهی برای نوآوری تبدیل شده است. مراکز صنعتی آن اکنون محصولات پیشرفته، وسایل نقلیه الکتریکی (EVs)، صفحه نمایش LED، تولید انرژی پاک، بیوتکنولوژی و نیمه هادیها را تولید میکنند.
شی از نمایشگاه علمی هفی بازدید کرد که پیشرفتهای فنی برتر استان را از سال ۲۰۲۰ نشان میداد.
این نمایشگاه بر نوآوریها در وسایل نقلیه انرژی جدید مانند تولیدکننده خودروهای برقی چینی JAC وسایل نقلیه هوشمند، نسل جدید فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و علوم زیستی تمرکز دارند.
دولت مرکزی چین در سال ۲۰۲۰، برنامه توسعه خودروهای انرژی جدید خود را برای ۱۵ سال آینده تنظیم کرد و بر آن شد که فروش خودروهای برقی تا سال ۲۰۲۵ یک پنجم کل فروش خودروهای جدید در چین را تشکیل دهد. از آن زمان، استان آنخویی رشد قابل توجهی در صنایع مبتنی بر نوآوری داشته و جایگاه خود را در چشم انداز تولید ملی، به ویژه در خودروهای برقی، انرژی خورشیدی و تولید باتریهای لیتیوم یونی تقویت کرده است. این استان اکنون حدود یک پنجم تولید خودروهای انرژی جدید چین و بخش قابل توجهی از تولید انرژی خورشیدی و باتری را در اختیار دارد. این استان همچنین دارای حدود ۶۸۰۰ شرکت صنعتی نوظهور است که بیش از ۶۰ درصد در رشد اقتصادی صنعتی چین در سال گذشته نقش داشته است.
“مدل هفی” هم توسط دولت مرکزی و هم از سوی دیگر شهرها مورد استقبال قرار گرفته چراکه چین در بخشهای فناوری پیشرفته با ایالات متحده رقابت میکند.
موضع فعال هفی در تقویت نوآوری، طیفی از استارت آپها و شرکتهای تاسیس شده را که بر تولید فناوری پیشرفته متمرکز هستند، از جمله سازنده خودروهای برقی نیو و شرکت فناوری کانتیننتال را جذب کرده است.
حمایت رسمی از طریق منابع مالی و محیط نظارتی مطلوب به ایجاد یک اکوسیستم شکوفا برای کسب و کارها به ویژه در فناوری انرژی پاک و فرآیندهای تولید پیچیده کمک کرده است.
مزیت دیگر آن شبکهای از مؤسسات برجسته است که به نوآوری و استعداد دامن میزند. به عنوان مثال، شهر علمی بینهو محل موسسات مشهوری مانند دانشگاه علم و صنعت چین و دانشگاه فناوری هفی است که یک منبع از استعدادهای درجه یک را ارائه میکنند.
شی همچنین در طول سفر خود با محققان و کارآفرینان محلی ملاقات کرد و بر اهمیت سرعت بخشیدن به خوداتکایی فناوری به عنوان راهی برای دستیابی به نوسازی تاکید کرد.
شی با ستایش از دانشمندان و محققان به عنوان «ستون فقرات» ترویج مدرنسازی به سبک چینی، از آنها خواست روحیه توانایی خود را به نمایش بگذارند، شجاعانه نوآوری و به تقویت قدرت علمی و فناوری چین کمک کنند.
پیش از هفی، شی از کوچه لیوچی در شهر تونگ چنگ بازدید کرد و در آنجا از مقامات محلی خواست تا فرهنگ سنتی چین را ترویج و پیش ببرند. این کوچه در زمان سلسله چینگ (۱۹۱۱-۱۶۴۴) زمانی که یک محقق و همسایهاش متقابلاً توافق کردند که حدود یک متر (۳ فوت) مرزهای زمین خود را کاهش دهند، ایجاد شد. شی این کوچه را الگویی از هماهنگی و ادب همسایگی نامید و گفت که این نشان میدهد که چگونه درگیریهای داخلی میان مردم باید از طریق میانجیگری حل شود.
منبع: scmp