به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، دانشمندان در چین دریافتند که زنان میکروبیوتای بینی قویتری دارند که به گفته آنها پتانسیل بیشتری برای مبارزه با عفونتهای دستگاه تنفسی دارد.
درون و بیرون بدن انسان، میزبان طیف وسیعی از میکروارگانیسمهای مختلف شامل باکتریها، ویروسها و قارچهاست که به مجموع این جمعیت میکروبی، میکروبیوتا یا میکروفلور طبیعی بدن گفته میشود. میکروبیوم نیز به مجموعه ژنومهای میکروبی در میکروبیوتا گفته میشود. هر چند این دو مفهوم متفاوتاند، با این وجود به طور متداول به جای هم استفاده میشوند.
تمام میکروبها بیماریزا نیستند؛ برخی از آنها پاتوژن بوده و برخی دیگر تنها در صورتی قادر به ایجاد بیماری هستند که در تعداد بسیار زیاد تکثیر شده یا در مکانی غیر از محیط طبیعی خود قرار گیرند. این در حالی است که انواع دیگری از میکروبها وجود دارند که میتوانند برای بدن مفید بوده و به متابولیسم میزبان خود کمک کنند.
مردان معمولاً در تمام گروههای سنی بیشتر از زنان عفونتهای مجاری تنفسی مکرر و جدیتری را تجربه میکنند. این امر در طول همه گیری کووید-۱۹ مشاهده شد، زمانی که مردان بدون در نظر گرفتن سن، خطر مرگ و میر و شدت بیشتری داشتند.
در حالی که جنسیت یک عامل کلیدی در بسیاری از بیماریها است، مکانیسم دقیق تفاوتهای ایمنی ناشی از مکمل کروموزوم جنسی، ژنها و هورمونهای جنسی نامشخص است.
یک تیم در بخش دفتر مرکزی شنژن بیان داشت که تفاوتهای جنسی گسترده در جامعههای میکروارگانیسمهای بینی را شناسایی کردند که ممکن است به درک بیشتر ما از تفاوتهای جنسی مشاهدهشده در بیماریهای تنفسی کمک کند.
این تیم میکروبیوم بینی میکروارگانیسمهای موجود در بینی و سینوسها را از طریق نمونههای سواب جمعآوریشده در سال ۲۰۱۸ در شهر شنژن در جنوب چین مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. میانگین سنی گروه حدود ۳۰ سال بود. این تیم مسئول اولین تلاش در فهرست نویسی ژنوم مرجع میکروبی بینی انسان است.
این تیم علاوه بر آشکار ساختن ویژگیهای جنسی خاص در ترکیب و عملکرد میکروبی بینی، نزدیک به ۲۰۰۰ خوشه ژنی جدید را پیدا کرد که میتواند الهامبخش آنتیبیوتیکهای جدید باشد.
این تیم در مطالعهای که در مجله معتبر منتشر شد، نوشت: «ما پایداری اکولوژیکی و پتانسیلهای آنتاگونیستی بهطور قابلتوجهی در میکروبیوم بینی زنانه در مقایسه با میکروبیوم مردانه به دست آوردیم».
این دادهها، به ویژه تعداد و نسبت بالای خوشههای جدید، نشان میدهد که میکروبیوتای بینی ممکن است به عنوان یک مخزن غنی برای آنتی بیوتیکهای جدید یا سایر داروها عمل کند.
از آنجایی که مقاومت دارویی تهدیدی فزاینده برای سلامت جهانی به شمار میرود، دانشمندان به دنبال ارگانیسمهای جدید تولیدکننده آنتیبیوتیک در محیطهای شدید و دست نخورده از آلودگی و آنتیبیوتیکها، مانند دریاهای عمیق و یخچالهای طبیعی هستند. این در حالی است که دانشمندان معتقدند که بدن انسان نیز یک منبع بالقوه است.
دانشمندان بیان داشتند که حفره بینی یک محیط پویا است که طی هر تنفس تغییرات دائمی را به همراه دارد. برای اینکه میکروبیوتا بتواند با نوسانات کنار بیاید، تواناییهایی را برای پایدار ماندن، به ویژه زمانی که عوامل بیماریزا به آن حمله میکنند را دارا هستند.
دانشمندان ابن گروه تحقیقاتی معتقدند که تولید مواد ضد میکروبی را میتوان از توالیهای ژنتیکی مشاهده کرد و ممکن است الهام بخش توسعه آنتی بیوتیکهای جدید باشد.
کشف خوشههای جدید، مانند بسیاری از داروهای موجود که از ترکیبات طبیعی مشتق شدهاند، بینشهای ارزشمندی را برای توسعه دارو ارائه میدهد. این ترکیبات را میتوان در مقیاس بزرگ با استفاده از ظرفیت تولید مثل بالای میکروارگانیسمها تولید کرد.
منبع: scmp