• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
1

شرکت چینی به دنبال تامین سرمایه برای ساخت رآکتور همجوشی هسته‌ای رکوردشکن

  • کد خبر : 8213
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
شرکت چینی به دنبال تامین سرمایه برای ساخت رآکتور همجوشی هسته‌ای رکوردشکن
مدیران یک شرکت نوپای چینی می‌گویند که آهنرباهای ابررسانا در دمای بالا، فناوری پیشرفته توکامک و پیشرفت‌های هوش مصنوعی، ما را به همجوشی در سطح تجاری نزدیک‌تر کرده‌اند.

رآکتور HH70 در شرق شانگهای می‌تواند نقطه ورود چین به حوزه انرژی پاک مبتنی بر همجوشی باشد.

یک شرکت نوپای چینی به نام Energy Singularity قصد دارد برای پیشبرد نسل بعدی فناوری همجوشی هسته‌ای مقرون‌به‌صرفه، ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه جمع‌آوری کند.

این شرکت که در سال ۲۰۲۱ تاسیس شد، مشغول توسعه اولین توکامک جهان است که به طور کامل از فناوری ابررسانا در دمای بالا (HTS) استفاده می‌کند. این فناوری یکی از اجزای حیاتی نیروگاه‌های همجوشی آینده خواهد بود.

به ادعای مسئولان شرکت، نیروگاه همجوشی هسته‌ای آن موسوم به HH70 در ماه ژوئن با به دست آوردن اولین پلاسمای خود رکورد جهانی جدیدی را به ثبت رساند.

علاوه بر این HH70 که ظرف کمتر از دو سال ساخته شد، رکورد سریع‌ترین طراحی و ساخت توکامک ابررسانا را شکسته و کوچک‌تر و ارزان‌تر از نمونه‌های مشابه است.

به گفته مدیران این شرکت نوپا، استفاده از آهن‌رباهای ابررسانا در دمای بالا فناوری توکامک را بهبود بخشیده و پیشرفت‌های هوش مصنوعی هم می‌تواند راه را برای همجوشی در سطح تجاری هموارتر کند.

همجوشی منبع انرژی پاک، ایمن و تقریبا نامحدود برای آیندگان خواهد بود و یک کیلوگرم سوخت آن می‌تواند به اندازه ۵۵ هزار بشکه نفت یا ۱۰ میلیون کیلوگرم زغال‌سنگ شود، بدون این که کمترین گازهای گلخانه‌ای یا زباله رادیواکتیوی تولید کند یا خطر ذوب شدن رآکتور را داشته باشد.

نمای داخلی HH70 هنگامی که اولین پلاسمای خود را تولید کرد

اما هنوز راهی برای حفظ و کنترل پایدار و بلندمدت پلاسمای فوق‌العاده داغ و ناپایدار در رآکتورهای همجوشی پیدا نشده است.

شرکت Energy Singularity برای ساخت سامانه مغناطیسی خود از ترکیبی به نام REBCO استفاده کرده که هم ارزان‌تر است و هم به ادعای شرکت، امکان کاهش ۹۸ درصدی حجم توکامک را فراهم می‌سازد. حالا تنها مانعی که بر سر راه تجاری‌سازی این فناوری باقی مانده، بازده یا خروجی خالص واکنش است.

مدیران این شرکت به فایننشال تایمز گفته‌اند که از توکامک HTS موسسه فناوری ماساچوست (MIT) الهام گرفته‌اند و اگرچه محیط سرمایه‌گذاری در آمریکا «بسیار مساعدتر» است، ولی آنها هم قصد دارند از زنجیره‌های تامین قدرتمند چین برای تهیه مواد و ابزارهای مورد نیازشان بهره ببرند.

حدود ۹۵ درصد از مواد و لوازم مورد استفاده در HH70 در داخل چین تهیه شده است که ظرفیت‌های فراوان این کشور در زمینه فناوری انرژی هسته‌ای را نشان می‌دهد.

طبق گزارش فایننشال تایمز، Energy Singularity با جذب سرمایه تقریبا ۱۱۰ میلیون دلاری توانست HH70 را بسازد که در ماه ژوئن شروع به کار کرد. حالا تعداد کارکنان شرکت به حدود ۱۳۵ نفر رسیده و می‌خواهد ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه دیگر برای ساخت نسل بعدی رآکتور خود یعنی HH170 جذب کند که بزرگ‌تر خواهد بود و انرژی بسیار بیشتری تولید خواهد کرد و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۷ آماده شود.

هدف شرکت این است که تا قبل از سال ۲۰۳۵ این فناوری را به مقیاس تجاری برساند.

منبع: interestingengineering

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8213

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.