به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، شی از چین خواست تا از قهرمانان و الگوها بیاموزد و مدالهای ملی و عناوین افتخاری را به عنوان بخشی از جشنهای هفتاد و پنجمین سالگرد جمهوری خلق چین اعطا کرد.
در این مراسم به وانگ یونگجی، پیشگام برنامه فضایی سرنشیندار چین، مدال جمهوری، یعنی بالاترین افتخار دولتی، اعطا شد. به سه نفر دیگر نیز مدال جمهوری اعطا شد: وانگ ژنی، پاتوفیزیولوژیست که به دلیل پیشرفت در درمان سرطان خون مشهور است، لی ژنشنگ، متخصص ژنتیک متخصص در پرورش گندم، و قهرمان جنگ هوانگ زونگده – که در جنگ داخلی چین و جنگ کره شرکت کرد.
این افتخارات علمی در حالی به دست میآید که چین برای تقویت رشد اقتصادی و به دست آوردن برتری در رقابت فناوری خود با ایالاتمتحده، به دنبال گسترش و پیشرفت فناوری است.
شی به مقامات چینی و خارجی گفت: «تمام ملت باید الگوهای خود را بهعنوان نمونه انتخاب کنند، متحد شوند و پیشروی کنند و نیرو و توان خود را برای ترویج مشترک آرمان بزرگ یک کشور قدرتمند جمعآوری کنند. باید در موقعیتهای عادی دستاوردهای خارقالعادهای ایجاد کنیم و پیوسته در حل چالشهای توسعه، غلبه بر مشکلات اصلاحات و حفظ هماهنگی و ثبات اجتماعی پیشرفت کنیم.»
برای مقابله با مهار فناوری ایالاتمتحده در زمینههایی از جمله نیمههادیها، فناوریهای کوانتومی و هوش مصنوعی، پکن منابع بیشتری را برای دستیابی به خوداتکایی در بخشهای پیشرفته و کلیدی سرمایهگذاری کرده است. پرورش استعداد در مرکز این مأموریت قرار دارد.
بخش فضایی نیز به عنوان یک اولویت در رقابت شدید چین با ایالاتمتحده دیده میشود. تلاشهای نوآوری در علوم بذر نیز افزایش یافته است، که در اقدامات چین برای افزایش تولید محصول و تضمین امنیت کشاورزی اهمیت دارد.
شی طی نشستی با دانشمندان و مهندسان فضایی درگیر در مأموریت ماه Chang’e-6، خواستار تلاش بیشتر برای تسریع پیشرفت در اقدامات فضایی شد.
وانگ یونگجی که در ماه ژوئن در سن ۹۱ سالگی درگذشت، در اوایل دهه ۱۹۵۰ در دانشگاه چینهوا در رشته طراحی هواپیمای جنگی تحصیل کرد و پس از چندین سال آموزش در اتحاد جماهیر شوروی سابق، او در سال ۱۹۶۱ به چین بازگشت تا مدیریت برنامه طراحی موشکی این کشور را بر عهده بگیرد. وانگ در سال ۱۹۹۲، به عنوان اولین طراح ارشد برنامه فضایی سرنشیندار چین منصوب شد. او تا سال ۲۰۰۶، بر شش مأموریت اول فضاپیمای شنژو به عنوان معمار و طراح عمومی نظارت داشت.
تعمیق اصلاحات برای رفع نواقص سیستم تحقیقات علمی توسط شی به عنوان یک وظیفه ملی بزرگ برای پنج سال آینده تعیین شده است. وی خواستار پرورش یک گروه بزرگ، با ساختار مناسب و با کیفیت بالا از استعدادهای نوآور است.
دادههای رسمی نشان میدهد که مجموع هزینههای تحقیق و توسعه چین – هم از طرف دولت و هم از بخش خصوصی – در سال ۲۰۲۳ از ۳٫۳ تریلیون یوان (۴۷۰٫۶ میلیارد دلار) فراتر رفت که ۸٫۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت. از نظر دلاری، چین پس از ایالاتمتحده دومین کشور بزرگ جهان در تحقیق و توسعه است.
چین همچنین متعهد شده است که فرصتها و بودجه بیشتری را برای استعدادهای جوان فناوری فراهم کند زیرا به دنبال تحقق جاهطلبی خود برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی پیشرو تا اواسط قرن است.این تصمیم شامل اتخاذ سیاستهایی برای جذب استعدادهای خارج از کشور برای تثبیت نیروی کار با کیفیت بالا میشود.
در میان ۱۵ نفری که به تازگی مورد تقدیر قرار گرفتند، دیلما روسف، رئیسجمهور سابق برزیل بود. او مدال دوستی، بالاترین افتخار چین برای اتباع خارجی را دریافت کرد. روسف که از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ برزیل را رهبری کرد، اکنون به عنوان رئیس بانک توسعه جدید، یک وامدهنده چندملیتی تحت بلوک بریکس از اقتصادهای نوظهور که چین و برزیل اعضای مؤسس آن هستند، خدمت میکند.
در بیانیهای رسمی آمده است که این مدال از کمکهای برجسته روسف در ارتقای توسعه «روابط چین و آمریکای لاتین و همچنین همکاری بین بلوک بریکس» تقدیر میکند.
پس از تصویب قانونی در سال ۲۰۱۵ چنین رویدادهایی در مناسبتها و سالگردهای مهم برای چین، مانند روز ملی در یک اکتبر برگزار خواهد شد و این دومین مراسم اهدای جوایز در نوع خود بود.
اولین بار مدال افتخارات در سپتامبر ۲۰۱۹ به مناسبت هفتادمین سالگرد تأسیس کشور اهدا شد. تونگ چی هوا اولین مدیر اجرایی هنگکنگ در میان ۴۲ دریافتکننده بود که به خاطر سهم برجستهاش در “یک کشور، دو سیستم” شناخته شد. شاهزاده تایلندی ماها چاکری سیریندهورن و رهبر کوبا رائول کاسترو از جمله ۶ شهروند خارجی بودند که مدال دوستی دریافت کردند.
منبع: scmp