• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
1

سهم ۴۰ درصدی انرژی بادی و خورشیدی در سبد انرژی چین در سال جاری

  • کد خبر : 7881
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
سهم ۴۰ درصدی انرژی بادی و خورشیدی در سبد انرژی چین در سال جاری
تا پایان امسال سهم انرژی بادی و خورشیدی از کل برق تولیدی چین به بالای 40 درصد خواهد رسید.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، طبق گزارش انجمن تجارت برق چین پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال ظرفیت نصب شده انرژی بادی و خورشیدی به بیش از ۴۰ درصد کل ظرفیت نصب شده تولید برق این کشور برسد. در نیمه اول سال هم برای نخستین بار، ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی از ظرفیت نیروگاه‌های زغال‌سنگی پیش گرفت.

همچنین به گزارش شورای برق چین (CEC)، انتظار می‌رود در سال جاری تقریبا ۳۰۰ گیگاوات ظرفیت جدید انرژی خورشیدی و بادی به شبکه اضافه شود که اندکی بیشتر از ۲۹۳ گیگاوات سال قبل خواهد بود.

به این ترتیب مجموع ظرفیت بادی و خورشیدی متصل به شبکه تا پایان سال به ۱۳۵۰ گیگاوات می‌رسد که بیش از ۴۰ درصد کل ظرفیت نصب شده تولید برق از تمام منابع (یعنی ۳۳۰۰ گیگاوات) را تشکیل خواهد داد؛ و مجموع ظرفیت تولید انرژی غیر فسیلی (که شامل انرژی هسته‌ای و آبی هم می‌شود) به ۱۹۰۰ گیگاوات یا ۵/۵۷ درصد کل سبد انرژی کشور می‌رسد، در حالی که این عدد در سال گذشته ۹/۵۳ درصد بوده است.

چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای و مصرف‌کننده انرژی جهان، سعی دارد تا سال ۲۰۶۰ به وضعیت کربن‌خنثی برسد و ۸۰ درصد از کل انرژی خود را از منابع غیر فسیلی تامین کند.

بر اساس گزارش CEC مجموع ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی کشور در انتهای نیمه اول امسال به ۱۱۸۰ گیگاوات رسید که ۴/۳۸ درصد از کل ظرفیت ۳۰۷۰ گیگاواتی تولید برق را تشکیل می‌داد؛ و در مقابل ظرفیت نیروگاه‌های زغال‌سنگی تا پایان ژوئن به ۱۱۷۰ گیگاوات، معادل ۱/۳۸ درصد کل ظرفیت تولید برق، کاهش یافت.

چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده، تولیدکننده و واردکننده زغال‌سنگ دنیاست و CEC پیش‌بینی کرده که تا پایان امسال سهم کثیف‌ترین سوخت فسیلی در سبد انرژی این کشور به زیر ۳۷ درصد کاهش یابد، ولی این هشدار را هم داده است که عدم بهره‌برداری کامل از ظرفیت نصب شده انرژی‌های پاک در نیمه دوم سال هم به عنوان چالشی بزرگ باقی خواهد ماند.

در گزارش CEC آمده است که برخی مناطق برای جذب و بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر با مشکلات فزاینده‌ای روبرو خواهند شد و انتظار می‌رود نرخ بهره‌برداری به میزان چشمگیری کاهش یابد.

علی‌رغم رشد سریع ظرفیت تولید انرژی بادی و خورشیدی، با توجه به ماهیت متغیر و بی‌ثبات این دو منبع انرژی هنوز لازم است که زیرساخت‌های شبکه برق چین ارتقا یابد تا انعطاف‌پذیری آن برای انتقال و ذخیره‌سازی برق حاصل از این منابع بهبود یابد.

به گزارش CEC در شش ماهه اول سال جاری میزان بهره‌برداری از ظرفیت موجود انرژی خورشیدی و بادی (بر حسب تعداد ساعت در شبانه‌روز) کمتر از نصف نیروگاه‌های زغال‌سنگی بوده، یعنی حجم واقعی تولید برق خورشیدی و بادی بسیار کمتر از برق زغال‌سنگی بوده است.

حدود دو سوم برق چین در سال ۲۰۲۳ با سوزاندن زغال‌سنگ تامین شد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=7881

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.