بر اساس دادههای گزارش شده در چاینا دیلی، مصرف برق در مراکز داده، کلانداده و محاسبات ابری در بازه ژانویه تا ژوئن سال جاری ۳۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ بیشتر شده، و در بخش خدمات شارژ و تعویض باتری خالی با باتری شارژ شده هم ۷/۶۳ درصد افزایش یافته است.
طیق اعلام این شورا انتظار میرود تقاضای برق در چین امسال در مقایسه با سال گذشته حدود ۵/۶ درصد افزایش پیدا کند.
مطابق پیشبینیها، مجموع ظرفیت نصب شده جدید نیروگاههای بادی و خورشیدی متصل به شبکه به حدود ۳۰۰ میلیون کیلووات خواهد رسید و در مجموع ظرفیت نصب شده انرژی بادی و خورشیدی برای اولین بار از ۴۰ درصد کل ظرفیت تولید برق فراتر میرود.
به گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، در سال ۲۰۲۳ تقاضای برق در چین ۴/۶ درصد افزایش یافت که ناشی از افزایش مصرف در بخشهای خدمات و صنعت بود؛ و مصرف سرانه برق در این کشور در پایان سال ۲۰۲۲ از میزان مصرف سرانه اتحادیه اروپا عبور کرد و انتظار میرود باز هم افزایش پیدا کند.
در این گزارش آمده که تولید فزاینده پنلهای خورشیدی و وسایل نقلیه الکتریکی و فراوری مواد مرتبط با آنها میتواند افزایش مداوم تقاضای برق در چین را جبران کند.
با وجود رشد مداوم تولید برق با زغالسنگ، چین در نیمه اول سال جاری به نقطه عطف مهمی در حوزه انرژی پاک دست یافت و با افزایش تولید برق آبی، خورشیدی و بادی، برای نخستین بار سهم زغالسنگ در تولید برق به کمتر از ۶۰ درصد رسید.
البته به دلیل تقاضای روزافزون برق در این کشور، میزان تولید برق زغالسنگی هم مثل سایر منابع تولید انرژی افزایش یافت؛ ولی درصد افزایش برق آبی و خورشیدی بسیار بیشتر از درصد افزایش تولید برق با زغالسنگ بود.
منبع: oilprice