به گزارش armyrecognition، این پروژه که قرار است در سال ۲۰۲۵ به بهرهبرداری برسد، ظرفیت تولید سالانه ۳,۰۰۰ پهپاد را خواهد داشت. این همکاری بین شرکت مارا آئرواسپیس از مالزی و شرکت هانیکامب از چین صورت گرفته است. طبق اطلاعات منتشرشده توسط مقامات رسمی، این پروژه با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون رینگیت (حدود ۲۳.۱۲ میلیون دلار) انجام خواهد شد.
انتقال فناوری و فرصتهای آموزشی
یکی از جنبههای مهم این همکاری، انتقال فناوری از چین به مالزی است که به دانشجویان و به ویژه دانشجویان دانشگاه کوالالامپور (UniKL) کمک خواهد کرد تا در زمینه توسعه پهپادها مهارت کسب کنند. این همکاری میتواند فرصتهای بزرگی برای صنعت پهپاد مالزی و بخش آموزش فنی و حرفهای(TVET) فراهم کند.
داتوک سری دکتر احمد زاهد حمیدی (Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi)، معاون نخستوزیر مالزی در حاشیه امضای این تفاهمنامه تاکید کرد که دانش و مهارتهای کسب شده از این همکاری، به دانشجویان امکان میدهد تا در توسعه پهپادها مشارکت کنند و تواناییهای خود را در این زمینه رو به رشد افزایش دهند.
کاربردهای پهپادها و مدلهای مختلف
پهپادهای تولید شده در این کارخانه برای کاربردهای مختلفی از جمله امنیت مرزی، کشاورزی و فرآیندهای خودکار مانند کاشت و کوددهی استفاده خواهند شد. شرکت هانیکامب (Honeycomb Aerospace Technologies) مدلهای مختلفی از پهپادها را تولید میکند، از جمله پهپادهای HC-332E برای عملیات طولانی مدت و HC-342E برای نظارت بر تشعشعات. همچنین، این شرکت پهپادهای بال ثابت مانند HC-141 و HC-140 را تولید میکند که برای وظایف چندمنظوره طراحی شدهاند و به کارایی بالایی معروف هستند.
علاوه بر این، هانیکامب پهپادهای عمودپرواز (VTOL) مانند HC-525 برای بازرسی جنگلها و HC-541 برای ارتباطات اضطراری را توسعه داده است. این شرکت همچنین هلیکوپترهای بدون سرنشین مانند HC-245 و HC-235 را برای تحویل، عکاسی هوایی، امنیت و تحقیقات علمی تولید میکند. شرکت مارا آئرواسپیس (MARA Aerospace & Technologies) که در سال ۲۰۱۴ تاسیس شده است و در زمینه تولید و تامین تجهیزات هوافضا، سامانههای دفاعی و خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما فعالیت میکند.
منبع: armyrecognition