• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
4

انسان دیجیتال و تراشه‌های نوری در میان چالش‌های کلیدی سال چین

  • کد خبر : 7456
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۹:۰۲
انسان دیجیتال و تراشه‌های نوری در میان چالش‌های کلیدی سال چین
«انسان دیجیتالی»، تراشه‌های نوری، ماهواره‌های اینترنتی و نیروگاه‌های اعماق دریا به عنوان برخی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در علم، مهندسی و صنعت چین در سال 2023 شناسایی شده‌اند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، این موارد در فهرست ۳۰ حوزه‌ای هستند که بیشترین توجه را از سوی گروه‌های تحقیقاتی و صنعتی در چین به خود جلب کردند. فهرست سالانه که شامل واحدهای پردازش گرافیکی با کارایی بالا و ابزارهای اکتشاف فضایی آینده هم می‌شود، از سوی انجمن علم و فناوری چین یا CAST با بودجه دولتی منتشر شد. حوزه‌های تحقیقاتی اغلب پس از اینکه در فهرست‌های سالانه CAST قرار می‌گیرند، پیشرفت قابل‌توجهی را مشاهده می‌کنند.

در میان ۱۰ چالش کلیدی علم، تحقیق در مورد «انسان دیجیتال» و ربات‌های دارای هوش و احساسات قرار دارد؛ حوزه‌ای که دولت چین آن را منبع رشد اقتصادی این کشور معرفی کرده است.

بهبود کارایی و پایداری نیروی زغال‌سنگ از طریق هماهنگی نیروگاه‌ها با تولید هیدروژن نیز در فهرست چالش‌های علمی بودند، به همراه آن توسعه موتورهای احتراق داخلی مبتنی بر آمونیاک هیدروژن با آلایندگی نزدیک به صفر نیز قرار داشت.

همچنین حوزه‌های تحقیقاتی بزرگ‌تری وجود دارد، مانند تلاش برای کشف مبنای بیولوژیکی در پس چگونگی استفاده گیاهان از نور با کارایی بالا، و اینکه آیا فسیل‌های انسان‌های باستانی یافت شده در چین، اجداد چینی‌های مدرن هستند یا خیر.

۱۰ چالش برتر مهندسی و فنی شامل تحقیق در مورد توسعه سکوهای اعماق دریا برای تولید برق، قابلیت اطمینان سدهای قوسی بلند در مناطق زلزله خیز و بهبود نرم افزار مهندسی مستقل است.

توسعه فناوری و تئوری‌های کنترل کیفیت تک بلورهای سیلیکونی نیمه هادی با اندازه بزرگ – که می‌تواند کارایی و قدرت نیمه‌هادی‌های پیشرفته مانند تراشه‌های حافظه و سلول‌های فتوولتائیک را بهبود بخشد – نیز در این فهرست قرار دارد.

بخش مهندسی همچنین شامل رابط‌های مغز و رایانه است که چین و ایالات‌متحده آزمایش آن را بر روی انسان در سال جاری آغاز کردند، و تحقیق در مورد فضاپیمای کشف سیارات “غول یخی” مانند نپتون، که ناسا همچنین آن را به عنوان منطقه تحقیقاتی اولویت دار شناسایی کرده است.

چالش‌های فناوری صنعتی ۱۰ حوزه نهایی فهرست را تشکیل می‌دهند و شامل تولید سبز داروها از طریق شیمی دقیق و استفاده از انرژی پاک برای ساخت آهن کم کربن است.

همچنین توسعه تراشه‌های GPU با کارایی بالا، مستقل و قابل کنترل برای محاسبات پیشرفته، و توسعه فناوری انتقال نوری پرسرعت و با ظرفیت بالا تحت محدودیت‌های تراشه فعلی که می‌تواند برای مخابرات و اینترنت استفاده شود،  مورد تأکید قرار گرفته شده است.

استفاده از فناوری شبکه ابری برای ماهواره‌های اینترنتی که می‌تواند کارایی و مدیریت داده‌ها را بهبود بخشد، نیز به‌عنوان یک حوزه کلیدی شناسایی شده است.

پیشرفت قابل توجهی در موضوعات مورد تأکید از سوی CAST در فهرست سال گذشته به ویژه در مورد توسعه فناوری صنعتی صورت گرفته است.

یک سؤال مطرح شده این بود که چگونه می‌توان مواد کامپوزیتی فیبر کربن را در قطارهای فوق سریع ادغام کرد. چین به تازگی از اولین قطار مسافربری کامپوزیت فیبر کربنی جهان رونمایی کرد. سؤال دیگر در مورد این بود که چگونه می‌توان پایگاه‌های انرژی در مقیاس بزرگ را در مناطق بیابانی چین توسعه داد و زمانی که یک نیروگاه بادی و خورشیدی ۱۶ میلیون کیلوواتی در صحرای کوبوچی مغولستان داخلی افتتاح شد، مطرح گشت.

در ابتدای سال جاری، اداره اکولوژی و محیط زیست استان جیانگ سو روشی برای حذف نزدیک به ۳۰ آلاینده از نمک زباله معرفی کرد که استانداردهای کیفیتی را نیز لحاظ می‌کند و به این ترتیب چالش دیگری را در فهرست سال گذشته برطرف می‌کند.

تحقیقات همچنین در مورد برخی از چالش‌های بزرگ مقیاس سال گذشته، مانند چگونگی توسعه محصولات کشاورزی برای سازگاری با تغییرات خاک ناشی از تغییرات آب و هوایی، و توسعه فناوری کشاورزی پایدار، پیشرفت کرده است.

منبع:‌ scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=7456

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.