به گزارش خبرگزاری شینهوا، ایستگاه ذخیره انرژی بائوچی که در ونشان (استان یوننان در جنوب غربی چین) قرار گرفته و شبکه برق جنوب چین (China Southern Power Grid) اداره آن را بر عهده دارد، میتواند روزانه تا ۸۰۰ هزار کیلووات ساعت برق را ذخیره کند که معادل برق مصرفی ۲۷۰ هزار خانوار است.
ایستگاه مذکور در زمینی به مساحت بیش از ۳۳ هزار متر مربع احداث گردیده و حداکثر ظرفیت خروجی لحظهای آن ۲۰۰ مگاوات است.
ایستگاه بائوچی از جدیدترین نسل باتریهای سدیم- یون با ظرفیت و سرعت بالا استفاده میکند.
این ایستگاه با کمک باتریهای سدیمی که عملکرد بهتری دارند و همچنین باتریهای لیتیومی که فناوریشان به مرحله بلوغ رسیده است، و با ظرفیت خروجی ۲۰۰ مگاواتی خود، میتواند ذخیرهسازی انرژی را برای بیش از ۳۰ نیروگاه بادی و فتوولتائیک در یوننان انجام دهد.
به این ترتیب شرایط بهتری برای اتصال پایدار تعداد زیادی از منابع انرژی تجدیدپذیر به شبکه برق و استفاده کارآمد و بهینه از این منابع فراهم شده است و این نیروگاهها میتوانند در معاملات بازار برق هم شرکت کنند.
در این ایستگاه نقاط قوت باتریهای لیتیومی و باتریهای سدیمی با هم ادغام شده و در نتیجه قابلیتها و فرصتهای جدیدی برای استفاده از باتریهای سدیم- یونی به منظور ذخیره انرژی فراهم گردیده است.
سامانههای نصب شده در ایستگاه بائوچی میتوانند حالتهای شارژ و تخلیه (دشارژ) را با توجه به میزان انرژی موجود، به شکلی انعطافپذیر تنظیم کنند و به همین خاطر برای ذخیره انرژیهای تجدیدپذیر (که میزان تولیدشان متغیر بوده و به شرایط محیطی بستگی دارد) بسیار مناسب هستند.
البته در گزارش شینهوا اطلاعات بیشتری در مورد باتریهای سدیم- یون به کار رفته در ایستگاه مذکور ارائه نشده است و فقط شرکت چینی هاینا باتری (HiNa Battery) چندی پیش اعلام کرد که ایستگاه بائوچی از باتریهای ساخته شده در این شرکت، که اولین باتریهای سدیم- یون ذخیره برق با ظرفیت بالا در جهان هستند، استفاده میکند.
باتریهای سدیم- یون مورد استفاده در ایستگاه ذخیره انرژی بائوچی
هاینا باتری در سال ۲۰۱۷ تاسیس شد و اولین باتریهای سدیم- یون در کلاس گیگاوات ساعتی خود را در دسامبر ۲۰۲۲ تولید نمود.
باتریهای سدیم- یون در چند سال اخیر بهشدت مورد توجه قرار گرفتهاند که این مساله عمدتا ناشی از فراوان بودن مواد اولیه و سهولت استخراج آنها و هزینه پایین این نوع باتریهاست.
در حال حاضر از این باتریها بیشتر برای ذخیره انرژی استفاده میشود، گرچه برخی از سازندگان خودروهای برقی هم استفاده از آنها را در محصولات خود آغاز کردهاند.
شبکه برق جنوب چین در ماه می سال ۲۰۲۴ نیز یک ایستگاه ذخیره انرژی با باتریهای سدیم- یون به ظرفیت ۱۰ مگاوات ساعت را در ناننینگ (استان گوانگشی) راهاندازی کرد که نخستین ایستگاه بزرگمقیاس ذخیرهسازی انرژی با این نوع باتریها در چین به شمار میرود.
منبع: cnevpost