این ماهوارهها بخشی از پروژه موسوم به منظومه ماهوارهای محاسباتی سهجسمی هستند که در آینده شامل هزاران ماهواره خواهد بود و مجموع توان پردازشی آن به ۱۰۰۰ پتافلاپس (معادل هزار برابر یک ابررایانه قدرتمند روی زمین) میرسد.
پردازش همزمان دادهها در فضا
به گفتهی اعضای آکادمی مهندسی چین (Chinese Academy of Engineering)، منظومه سهجسمی (Three-Body Computing Constellation) برای پردازش بلادرنگ دادهها در مدار زمین طراحی شده است. پروژه با همکاری آزمایشگاه ژجیانگ (Zhejiang Lab) در شهر هانگژو و شرکای بینالمللی در حال اجراست. وانگ جیان (Wang Jian)، مدیر این آزمایشگاه و عضو آکادمی، اعلام کرد که هدف از این منظومه، ارتقای توان پردازشی هر ماهواره از سطح ترافلاپس به پتافلاپس و ایجاد ارتباط یکپارچه میان ماهوارهها همانند اینترنت در زمین است.
این پروژه میتواند راه را برای رایانش ابری فضایی (Space-based Cloud Computing) هموار کند؛ توانمندیای که تاکنون در این مقیاس تجربه نشده است.در حالی که ایالات متحده و اروپا تاکنون آزمایشهایی در این زمینه انجام دادهاند، چین نخستین کشوری است که به صورت گسترده یک منظومه هوش مصنوعی اختصاصی برای فضا را عملیاتی میکند. طبق اعلام آزمایشگاه ژجیانگ، قرار است بیش از ۵۰ ماهواره محاسباتی دیگر نیز در سال جاری میلادی به این منظومه افزوده شود.
منبع: interestingengineering