به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، تاسیسات تولیدی که در سال ۲۰۲۳ با ۵۰ میلیون یورو (۵۴٫۷ دلار) از سوی شرکت بینالمللی مالی تامین شد، پس از اتمام هر سه فاز، سالانه ۵ میلیارد قرص تولید میکند. این پروژه نزدیک به هزار فرصت شغلی را برای منطقه بزرگ بسام در شرق ابیجان به ارمغان خواهد آورد.
فوسان فارما، یکی از بسیار شرکتهای چینی است که کارخانههای تولید فراساحلی را در آفریقا راهاندازی میکند و به دنبال بازارهایی برای داروها و محصولات پزشکی تحت پروژه “جاده ابریشم سلامت” هستند؛ نام مستعار سرمایهگذاریهای بخش سلامت ابتکار کمربند و جاده که استراتژی تجارت جهانی و زیرساخت پکن است.
رئیس جمهور شی جین پینگ در نشست سران همکاری چین و آفریقا (FOCAC) وعده داد که پکن تولید دارو و صنعت تجهیزات پزشکی در آفریقا از جمله دسترسی به مواد فعال دارویی را از طریق سرمایه گذاری مشترک توسط بازیگران بخش خصوصی چین و آفریقا ارتقا دهد.
ساخت کارخانه در ساحل عاج به دلیل تقاضای زیاد در آفریقا بوده است. سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که کشورهای جنوب صحرای آفریقا عامل بیش از ۹۵ درصد موارد و مرگ و میر جهانی مالاریا هستند.
این شرکت چینی یک تولید کننده عمده داروهای آرتمیزینین است که در سال ۱۹۷۲ توسط یک دانشمند چینی کشف شد و در سال ۲۰۱۵ جایزه نوبل پزشکی را برای کارش بر روی آرتمیزینین به عنوان یک درمان موثر مالاریا دریافت کرد.
فوسا فارما گفت داروهای آرتمیزینین که با تلاشهای تحقیقات علمی چین تولید شدهاند، ابزاری برای جهانی شدن داروهای نوآورانه چین هستند.
این داروها – اگر در آفریقا و برای آفریقا تولید شوند – می توانند آسیب پذیرترین گروهها، به ویژه کودکان زیر پنج سال و زنان باردار را نجات دهند و به مقابله با روند رو به رشد مقاومت دارویی مالاریا کمک کنند.
اخیرا شرکت توسعه صنعتی زامبیا قراردادی با شرکت فناوری پزشکی بینالمللی جیجیا چین برای ایجاد یک کارخانه تولید واکسن وبا در زامبیا، اولین کارخانه در این قاره، با سرمایهگذاری حدود ۳۷ میلیون دلار امضا کرد. پیش بینی میشود در فاز اول این کارخانه بیش از ۳ میلیون دوز واکسن تولید کند. این واکسن نه تنها به زامبیا، بلکه به منطقه وسیعتر و آفریقا نیز خدمت خواهد کرد.
شرکت داروسازی نیجریهای فیدستون نیز قراردادی با شرکتهای چینی برای ساخت یک کارخانه داروسازی ۱۰۰ میلیون دلاری در لاگوس امضا کرده است.
شرکتهای داروسازی چینی و صندوق توسعه چین-آفریقا برای ساخت یک کارخانه داروسازی در منطقه آزاد تجاری Lekki و به منظور تقویت خوداتکایی آفریقا در ارائه مراقبتهای بهداشتی، به ویژه در مقابله با HIV توافق کردند.
انتظار میرود این مرکز تا بهار سال ۲۰۲۷ تکمیل شود. با توجه به اینکه حدود ۲ میلیون نفر در نیجریه، پرجمعیتترین کشور قاره افریقا، مبتلا به HIV هستند، دسترسی به داروهای ضد رترو ویروسی بسیار مهم است. این کشور غرب آفریقا در حال حاضر تمام داروهای ضد رتروویروسی خود را وارد میکند.
این کارخانه جدید به پر کردن شکاف به وجود آمده از خروج غولهای دارویی غربی بزرگ GSK و Sanofi از بازار نیجریه کمک خواهد کرد.
گسترش داروسازی چینی به آفریقا در حالی صورت گرفت که این قاره به سمت خوداتکایی و خودمختاری در این صنایع – به ویژه در تولید دارو – پس از همه گیری کووید-۱۹ حرکت کرده است. این گسترش همچنین به طرح کمربند و جاده مرتبط میشود که جاده ابریشم سلامت جزء مهمی از آن است. چین تلاش خواهد کرد تا روابط همکاری اقتصادی متنوعی را با کشورهای [کمربند و جاده] فراتر از ساخت زیرساختهای سنتی و همکاریهای ایجاد کند.
با افزایش ظرفیت چین در صنعت مراقبتهای بهداشتی، همکاری صنعتی در تولید دارو به سرعت در سایر بازارهای خارج از کشور گسترش خواهد یافت.
سرمایهگذاری مشترک دارویی در آفریقا مسیر درستی برای چین است تا پیشگام این حوزه شود و یکی از رهبران اصلی در زمینه سرمایهگذاری و تولید دارو در آفریقا باشد.
هدف جاده ابریشم سلامت پکن بهبود نتایج سلامت در کشورهای کمربند و جاده است و در عین حال فرصتهایی برای صنعت مراقبتهای بهداشتی چین از جمله ساخت کلینیکها و درمانگاهها، بیمارستانها و تهیه لوازم و تجهیزات پزشکی ایجاد میکند.
جاده ابریشم سلامت “یک فرصت خیره کننده” برای سرمایه گذاران چینی است زیرا آفریقا فاقد بخش مراقبتهای بهداشتی مستقر از جمله زنجیرههای تامین دارویی است.
مزیت شرکتهای چینی این است که، مانند شرکتهای هندی و برزیلی، ممکن است بتوانند داروهای ارزشمند بدون نسخه را نسبتاً مقرون به صرفه و در این قاره تولید کنند.
چین سابقه طولانی در سرمایهگذاری در بخش دارویی در آفریقا دارد. توافقات اخیر نشانه مازاد ظرفیت در چین و نیاز به انتقال بیشتر امکانات به خارج از کشور برای ادامه سود است. با کاهش جمعیت چین، ظرفیت مازاد داخلی به یک مسئله رو به رشد در صنایع مختلف تبدیل خواهد شد. آفریقا سریعترین قاره در حال رشد در جهان و مکانی مناسب برای افزایش تولید دارو است.
شرکتهای چینی که وارد بخش دارویی آفریقا میشوند تا حدی به دنبال دستیابی به حاشیه سود بالاتر خارج از بازار داخلی اشباع شده خود هستند.
منبع: scmp