• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
0

گام‌های چین در تحقیقات آکادمیک و کاهش پیشروی آمریکا در علم پزشکی

  • کد خبر : 8446
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
گام‌های چین در تحقیقات آکادمیک و کاهش پیشروی آمریکا در علم پزشکی
چین به سرعت در حال کاهش فاصله با ایالات متحده در انتشارات تحقیقات پزشکی است، روندی که هم توسط سیاست‌های دولت و هم توسعه هوش مصنوعی (AI) تقویت شده است.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، براساس برخی گزارش‌های آکادمیک،  برون‌داد کلی تحقیقات چین به آرامی از ایالات متحده پیشی گرفته و پیشتازی آن در زمینه پزشکی بسیار چشمگیر است.

چین در سال ۲۰۱۹ از نظر سهم مقالات مرتبط با دارو با ۲۲ درصد از محتوای منتشر شده در مقابل ۱۹ درصد ایالات متحده از آن پیشی گرفت. از آن زمان، سهم چین رشد کرده و در حدود ۴۰ درصد حفظ شده است.

افزایش سهم چین در تحقیقات سرطان، به ویژه در انکولوژی و ایمونولوژی، در حدود سال ۲۰۱۰ شتاب بیشتری گرفت که با تغییرات قابل توجه سیاستگذاری و سرمایه گذاری در نوآوری تقویت شده است.

قبل از سال ۲۰۱۰، تمرکز چین در توسعه دارو عمدتاً روی داروهای ژنریک بود. با این حال، تا سال ۲۰۱۶، اصلاحات نظارتی مانند بررسی سریع‌تر کارآزمایی‌های بالینی و مشارکت با شرکت‌های جهانی باعث پیشرفت سریع در تحقیقات سرطان، به‌ویژه در انکولوژی ایمنی و سلول‌درمانی شد. چین مقالات خوبی در مجلات پزشکی، انکولوژی و ایمونولوژی منتشر می‌کند.

در سال ۲۰۲۳، ایالات متحده ۱۳۸۱۲۰ نشریه پزشکی را منتشر کرد، در حالی که چین ۹۶۷۷۲ – یا ۷۰ درصد از کل ایالات متحده را منتشر کرد. نرخ رشد قابل توجه بوده است: در سال ۲۰۱۹، سهم چین با ۵۳۹۴۸ نشریه کمتر از نصف سهم ایالات متحده بود.

کل خروجی دانشگاهی جهانی در زمینه سرطان شناسی از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، ۳۲۴,۷۵۳ مقاله بوده است که ایالات متحده با ۲۲ درصد رتبه اول و چین با ۲۰ درصد در رتبه دوم و پس از آن ژاپن، ایتالیا و آلمان قرار دارند.

نسبت مقالات چینی منتشر شده در ۱۰ درصد از مجلات دانشگاهی با تأثیر بالا در این زمینه از ۶ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته که نشان دهنده رشد سریع در کمیت و کیفیت دستاوردهای دانشگاهی چین است.

حمایت دولت و توسعه هوش مصنوعی نقش یکسانی در روندهای چین ایفا کرده است. پژوهش در این زمینه با هدف دولت همسو است و همچنین با تحقیقات هوش مصنوعی تحولات زیادی برای پزشکی و درمان‌های دقیق با ایمونولوژی و سایر مسائل رخ خواهد داد.

در گذشته، دستاوردهای علمی مرتبط با هوش مصنوعی بیشتر در علوم کامپیوتر، علوم مهندسی و ریاضیات ظاهر می‌شد. اما نسبت تحقیقات انجام شده توسط هوش مصنوعی در پزشکی، زیست شناسی مولکولی و فارماکولوژی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

هوش مصنوعی بهره‌وری را در زمینه‌های تحقیقاتی مانند شبیه سازی مولکولی و تصویربرداری پزشکی افزایش داده است.

در حالی که هوش مصنوعی رشته‌های جدیدی را گشوده و رشته‌های سنتی را متحول کرده، به نظر می‌رسد چین بیش از سایر کشورها از این روند سود برده است.

ایالات متحده و چین با هم ۵۰ درصد از تحقیقات هوش مصنوعی در جهان را منتشر می‌کنند. در اروپا، تمرکز بیشتر روی سیاست و اخلاق است. در ایالات متحده، کمی بیشتر روی مراقبت‌های بهداشتی یا دفاعی تمرکز می‌شود و در چین، رشد اقتصادی و زیرساخت‌ها اهمیت دارد.

در حالی که ایالات متحده همچنان در تحقیقات پزشکی پیشرو است، به نظر می‌رسد شکاف بین دو کشور در حال کاهش است، که نشان می‌دهد چین در حال تبدیل شدن به یک بازیگر قدرتمند در شکل دادن به آینده مراقبت‌های بهداشتی جهانی است.

با توجه به اینکه هوش مصنوعی این تحول را رهبری می‌کند، کمک چین به پیشرفت‌های پزشکی – به ویژه در تحقیقات سرطان – می‌تواند نحوه مقابله جهان با برخی از مهم‌ترین چالش‌های بهداشتی را تغییر دهد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8446

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.