• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
13

کشف جدید دانشمندان درباره وجود آب در مریخ

  • کد خبر : 4719
  • ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۸:۲۷
کشف جدید دانشمندان درباره وجود آب در مریخ
دانشمندان چینی با توجه به مشاهده‌های مریخ‌نورد ژورونگ (Zhurong) برای اولین بار لایه‌های ترک خورده‌ای را بر روی تپه‌های شنی کوچک مریخ یافته‌اند که نشان می‌دهد سیاره سرخ تا ۴۰۰ هزار سال پیش، یک دنیای مملو از آب سرشار از نمک بوده است.

یافته‌های پژوهشگران مناطق جدیدی را در مناطق گرم مریخ نشان می‌دهد که ممکن است به طور بالقوه مستعد وجود حیات باشند.

آن‌ها تخمین می‌زنند این لایه‌های ترک‌خورده و برخی خصوصیات دیگر تپه‌های شنی در دشت وسیع یوتوپیا (Utopia) در نیمکره شمالی مریخ، بین ۱.۴ میلیون تا ۴۰۰ هزار سال پیش شکل گرفته‌اند. شرایط در آن دوره مشابه شرایطی بود که اکنون در مریخ وجود دارد، یعنی رودخانه‌ها و دریاچه‌ها خشک بودند و مانند میلیاردها سال قبل جریان نداشتند.

بنابر اظهارات دانشمندان موسسه زمین شناسی و ژئوفیزیک (Institute of Geology and Geophysics) چین، مطالعه ساختار و ترکیبات این تپه‌ها می‌تواند درک بهتری درباره امکان فعالیت آب در این دوره ارائه دهد.

این خبر چند روز پس از آن منتشر شد که تیم ماموریت ژورونگ اعلام کرد این مریخ‌‌نورد از حدود یک سال پیش تاکنون هنوز فعالیتش را آغاز نکرده است. ژورونگ در آن زمان به دلیل سرمای زمستان و طوفان‌های شن و گرد و غبار سیاره سرخ به حالت خاموش درآمده بود. ژانگ رونگ‌کیائو (Zhang Rongqiao)، طراح ارشد این ماموریت، می‌گوید: «احتمالا پنل‌های خورشیدی ژورونگ را گرد و غبار مریخی پوشانده‌اند و همین امر موجب عدم تامین انرژی و خاموش ماندن آن شده است.»

ژرونگ پیش از آنکه خاموش شود، تپه‌های شنی غنی از نمک را با شکاف‌ها و پوسته‌ها رصد کرده بود که به گفته محققان احتمالا تا چند صد هزار سال پیش با آب ناشی از ذوب یخبندان یا برف ترکیب شده بودند. ژورونگ دارای شش چرخ و چهار پنل خورشیدی است و وزنی معادل ۲۴۰ کیلوگرم دارد.

این کاوشگر که مه ۲۰۲۱ روی مریخ فرود آمد، تاکنون تحقیقات مختلف علمی را در مورد خاک مریخ، ساختار زمین‌شناسی، محیط، جو و همچنین کاوش آب در این سیاره انجام داده است.

کاوشگر مذکور دارای ۶ ابزار علمی است که عبارتند از رادار زیرسطحی با قابلیت تصویربرداری از زیر سطح مریخ تا عمق حدود ۱۰۰ متر، آشکارساز میدان مغناطیسی سطح مریخ، ابزار سنجش آب‌ و هوای مریخ، آشکارساز ترکیبی سطح مریخ، دوربین چندطیفی و در نهایت دوربین ناوبری و توپوگرافی (مکان‌نگاری).

ژورونگ تاکنون تصاویر با وضوح بالای متعددی از دشت یوتوپیا به زمین مخابره کرده که به پژوهشگران در انجام تحقیقات درباره سیاره سرخ کمک زیادی کرده است. شایان ذکر است دانشمندان چینی در آن زمان امیدوار بودند ژورونگ به مدت حداقل ۹۰ روز مریخی در یوتوپیا به اکتشاف بپردازد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=4719

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.