به گفته منابع مطلعی که مایل به انتشار نامشان نبودند، درخواست ارائه اطلاعات مذکور در بعضی از بنادر چین به برخی از مالکان کشتیهای کانتینری و مایعبر (تانکر) ابلاغ شده است. این اقدام پکن به دنبال تصویب مالیات کربن برای کشتیها در اتحادیه اروپا صورت میگیرد و میتواند به گسترش نظام تجارت گازهای گلخانهای چین و تعمیم یافتن آن به حوزه کشتیرانی کمک کند. هنوز مشخص نیست که این کار در مورد چند بندر انجام میشود.
به گزارش بلومبرگ، کشتیهای اقیانوسپیما بخش اعظم کالاهای جهان را حمل میکنند و هرگونه تصمیم پکن برای اخذ هزینه انتشار گازهای گلخانهای تاثیر چشمگیری بر صنعت کشتیرانی دنیا خواهد داشت. چین بزرگترین واردکننده کالای خام و بنادرش جزء پر رفت و آمدترین بنادر جهان است. در ماه مارس اولین شعبه اداره کنترل انتشار کربن بخش کشتیرانی چین در شانگهای افتتاح شد تا اعداد و ارقام مربوطه را از کشتیهای با پرچم این کشور دریافت کند.
اتحادیه اروپا امسال تمام کشتیهایی که در بنادرش تردد دارند را (صرفنظر از این که پرچم چه کشوری را حمل میکنند یا در کدام کشور ثبت شدهاند) ملزم نمود تا هزینه آلودگیهای کربنی خود را بپردازند. بیشتر کشتیها هنوز از سوختهای نفتی استفاده میکنند، چون بسیار ارزانتر از سوختهای جایگزین کمکربن است.
نظام تجارت کربنی که پکن به منظور دریافت هزینههای آلایندگی از صنایع ایجاد کرده، در حال حاضر شرکتهای برق را پوشش میدهد و در آینده به تولیدکنندگان فولاد، آلومینیوم و سیمان هم تعمیم خواهد یافت.
چین یکی از بزرگترین سازندگان کشتی در جهان نیز هست و در ۹ ماهه اول سال جاری ۷۰ درصد سفارشات ساخت کشتیهای جدید با سوختهای پاکتری مانند الانجی، متانول و آمونیاک مایع در دنیا به کشتیسازان چینی واگذار شده است.
منبع: bloomberg