این سازمان از دانشمندان و موسسات پژوهشی سراسر جهان خواسته است تا ابزارهای علمی خود را برای نصب روی فضاپیماهای این ماموریت پیشنهاد دهند.
برنامهریزی برای سال ۲۰۲۸
بر اساس جزئیات تازه منتشرشده، ماموریت تیانون-۳ (Tianwen-3) شامل پنج بخش اصلی خواهد بود: یک سطحنشین برای فرود نرم روی مریخ، صعودگر برای حمل نمونهها به مدار، یک کپسول خدماتی مجهز به ابزارهای پشتیبانی و علمی، یک مدارگرد برای ارتباطات و انتقال داده، و در نهایت کپسول بازگشت به زمین که نمونهها را سالم به سطح زمین میرساند. پرتاب این ماموریت در حوالی سال ۲۰۲۸ برنامهریزی شده و از طریق دو ماهوارهبر سنگین لانگ مارچ ۵ (Long March 5) انجام خواهد شد.
در این ماموریت، سطحنشین و صعودگر به همراه کپسول خدماتی ابتدا به مریخ منتقل میشوند. پس از فرود نرم، نمونههایی از سطح مریخ جمعآوری و در محفظهای فلزی و خلا نگهداری میشوند. سپس صعودگر این نمونهها را به مدار مریخ منتقل کرده و به مدارگرد متصل میکند. مدارگرد و کپسول بازگشت پس از جداسازی از صعودگر، به سمت زمین حرکت میکنند و در مراحل نهایی، کپسول بازگشت با مانورهای دقیق در محل تعیینشده فرود میآید.
سازمان ملی فضایی چین (CNSA) اعلام کرده است که ظرفیت ۱۵ کیلوگرمی در مدارگرد و ۵ کیلوگرمی در کپسول خدماتی برای ابزارهای علمی بینالمللی در نظر گرفته شده و اطلاعات فنی کامل از طریق وبسایت رسمی این سازمان قابل دسترسی است.
منبع: spacedaily