به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، شهرهای هانگژو، چونگ کینگ و نانجینگ، به علاوه بخشی از استان سیچوان در جنوب غربی چین، سیاستهای رباتیک را برای سرعت بخشیدن به نوآوریهای رباتیک و «تمرکز نهادهای تجاری» درگیر منتشر کردهاند.
مرکز فناوری شرقی هانگژو برنامه توسعهای دارد که تا سال ۲۰۲۹ اجرا میشود تا توسعه صنعت رباتهای انسان نما را ارتقا دهد.
بر اساس این بیانیه و برنامه، هانگژو بر بدن و پیکر بهینه به علاوه مغز قوی و تسریع در ارائه یک سیستم نوآوری یکپارچه و کل زنجیره صنعت تحقیق و توسعه، طراحی، ساخت و کاربرد رباتهای انسان نما تمرکز خواهد کرد.
در همین حال نانجینگ نیز در حال پیگیری یک برنامه بازه زمانی ۲۰۲۶-۲۰۲۴ برای ترویج توسعه بخش “رباتیک با کیفیت بالا” است.
در جنوب غربی چین، منطقه جدید تیانفو سیچوان طرح حمایتی را پیشنهاد کرده است، از جمله یارانه برای تحقیق و توسعه «الگوریتم اصلی» و «مدل صنعتی در مقیاس بزرگ»، چونگ کینگ نیز از یک صندوق نوآوری فناوری محلی خواسته تا پیشنهادات سرمایه گذاری خطرپذیر را برای پروژههای رباتیک هدایت کند.
تا سال ۲۰۲۳، تعداد شرکتهای صنعت رباتیک چین نزدیک به ۸۰ هزار شرکت بود که بیش از ۴ هزار شرکت با فناوری پیشرفته بودند.
با نگاهی به آینده، فناوری رباتیک با هوش مصنوعی، مواد جدید، حسگرهای جدید، رابط مغز و ماشین و دیگر فناوریهای پیشرفته ادغام و توسعه و عملکرد مؤلفههای کلیدی بهبود مییابد.
سیاستگذاران به عنوان بخشی از سیاست صنعتی گستردهتر خود برای توسعه اقتصاد، تمرکز گستردهای بر توسعه صنعت رباتیک داشتهاند.
چین برای مدت طولانی یکی از کاربران اصلی رباتیک صنعتی بوده است، زیرا صنعت تولید آن بسیار بزرگ است.
این کشور از سال ۲۰۱۵ سیاست حمایتی را برای رباتیک ارائه کرده و این امر باعث رونق پذیرش توسط کارخانهها شده است. به کارگیری رباتهای صنعتی بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ نسبت به سه سال قبل ۷۵ درصد افزایش یافته است.
بازار رباتیک چین به دلیل تقاضای کارخانههایی که صادرات را انجام میدهند و دومین اقتصاد بزرگ جهان را تقویت میکنند، بزرگترین بازار جهان است.
طبق اعلام فدراسیون بینالمللی رباتیک، سال گذشته، مشتریان چینی ۲۷۶۲۸۸ ربات یا ۵۱ درصد از کل تعداد جهان را به کار گرفتند.
انتظار میرود نرخ نفوذ رباتهای صنعتی تا سال ۲۰۳۰ به میزان قابل توجهی به ۱۰۵٫۲۶ میلیارد یوان (۱۴٫۴۷ میلیارد دلار) افزایش یابد.
صنعت رباتیک چین تا سال ۲۰۳۰ می تواند به ۴۰۰ میلیارد یوان افزایش یابد.
در بیانیهای که پس از کنفرانس دو روزه کار اقتصادی مرکزی منتشر شد، آمده است چین باید «گامهایی برای ایجاد نوآوری علمی و فناوری و ساختن یک سیستم صنعتی مدرنشده بردارد.
این احتمال وجود دارد که مقامات چین در نهایت کارخانهها را به سمت استخدام نیروی انسانی برای ایجاد شغل هدایت کنند. در چنین شرایطی، تولیدکنندگان رباتها میتوانند از بازار بینالمللی بهره ببرند و ممکن است مشتریانی در کشورهایی مانند آلمان پیدا کنند.
منبع: scmp