• امروز : چهارشنبه - ۲۷ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 16 April - 2025
2

چرا آمریکا باید تلاش برای هدف قرار دادن فناوری چین را متوقف کند؟

  • کد خبر : 9744
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۸:۰۰
چرا آمریکا باید تلاش برای هدف قرار دادن فناوری چین را متوقف کند؟
در اواخر ژانویه، یک استارت‌آپ چینی از یک مدل هوش مصنوعی رونمایی کرد که می‌گوید عملکرد بهتری از همتایان خود دارد. شرکت مورد بحث دیپ‌سیک نیست بلکه شرکت مون‌شات است و آنچه ظاهر یک مدل دیگر هوش مصنوعی چینی مانند Kimi k1.5 نشان می‌دهد این است که تکرارهای سریع هوش مصنوعی چین غیرعادی نیستند و تبدیل به هنجار جدیدی شده‌اند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، هنگامی که دیپ‌سیک جهان را در بر گرفت، طوفان آتش ژئوپلیتیکی را نیز برانگیخت. چند روز پس از معرفی مدل R1 آن، نهادهای فدرال ایالات‌متحده استفاده از فناوری دیپ‌سیک را ممنوع کردند و مقامات آن به نگرانی‌هایی درباره امنیت ملی و حفظ حریم خصوصی داده‌ها اشاره کردند.

برخی ممکن است استدلال کنند که این محدودیت‌ها به جای خطرات واقعی دیپ‌سیک ناشی از مسائل سیاسی هستند، اما سؤال اینجاست که آیا ایالات‌متحده می‌تواند دیپ‌سیک یا هر بازیکن دیگری از هوش مصنوعی چینی را مهار کند و اینکه آیا هرگونه تلاش برای مهار فناوری چین فقط به رشد آن کمک می‌کند؟

این اولین بار نیست که یک شرکت فناوری چینی این‌گونه موفق می‌شود. در سال ۲۰۱۹، ایالات‌متحده دسترسی هوآوی به فناوری آمریکایی، از جمله نیمه‌هادی‌ها را قطع کرد. بسیاری انتظار داشتند که این شرکت چینی ضربه جبران ناپذیری را متحمل شود و حتی برخی فکر می‌کردند که فرو می‌ریزد. در عوض، این ممنوعیت اثر معکوس در تسریع نوآوری سخت‌افزاری چین داشت. تا سال ۲۰۲۴، هوآوی محصولات جدیدی با تراشه‌های پیشرفته عرضه کرده بود و زیرساخت شبکه تلفن همراه ۵٫۵G را توسعه می‌داد.

دیپ‌سیک مانند هوآوی، نشان می‌دهد که چگونه اقدامات ایالات‌متحده به منظور محافظت از منافع آمریکا برای تسریع نوآوری چینی‌ها استفاده می‌شود. علیرغم محدودیت‌های ایالات‌متحده در صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته به چین، دیپ‌سیک با بهینه‌سازی نرم‌افزار برای رفع محدودیت‌های سخت‌افزاری، هوش مصنوعی پیشرفته‌ای را توسعه داد.

در جهانی به هم پیوسته که در آن نوآوری راهی پیدا می‌کند، کاهش بازده به وضوح کنترل صادرات یک‌جانبه ایالات‌متحده را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

علاوه بر این، اقدامات ایالات‌متحده به جذابیت جهانی دیپ‌سیک لطمه‌ای وارد نکرده است. در عوض، توانایی استدلال خیره‌کننده ربات R1 آن را به جایگزینی محبوب برای چت ربات‌های آمریکایی در مناطق خارج از حوزه نفوذ ایالات‌متحده تبدیل کرده است.

اگر دیپ‌سیک R1 نشان‌دهنده یک موفقیت لحظه‌ای برای هوش مصنوعی چین است، ظهور Kimi k1.5 مون‌شات نشان‌دهنده روند گسترده‌تر و بی‌وقفه‌تری است؛ اینکه یک نوآوری چینی را ممنوع کنید، فقط از دیگری دعوت می‌کنید که جای آن را بگیرد. تلاش‌های کاخ سفید برای مهار فناوری چینی ممکن است پیشرفت آن را به طور موقت آهسته کند، اما در نهایت نمی‌تواند رقبای چینی را عقب نگه دارد.

این پدیده به فناوری پیشرفته محدود نمی‌شود. زمانی که دولت قبلی ایالات‌متحده تلاش کرد تا تیک‌تاک را به دلایل امنیت ملی ممنوع یا شرکت مادر چینی آن را مجبور به فروش آن کند، چه اتفاقی افتاد. با نزدیک شدن به این ممنوعیت، بسیاری از کاربران آمریکایی تیک‌تاک به جای جایگزین‌های داخلی مانند اینستاگرام و فیلم‌های کوتاه یوتیوب، به پلتفرم چینی دیگری، RedNote که با نام Xiaohongshu نیز شناخته می‌شود، هجوم آوردند.

این کاربران تیک‌تاک خودخوانده زندگی خود را در Xiaohongshu به اشتراک گذاشته‌اند و انتخاب خود را به عنوان نوعی مقاومت در برابر دولت ایالات‌متحده و فناوری بزرگ آمریکایی در نظر گرفته‌اند. به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان آمریکایی آماده پذیرش فناوری خارجی هستند و زمانی که یک پلتفرم چینی هدف قرار می‌گیرد، پلتفرم دیگری ظاهر می‌شود تا خلأ آن را پر کند.

شرایط مشابهی در هوش مصنوعی وجود دارد. اگر دیپ‌سیک، مون‌شات یا برخی دیگر از شرکت‌های چینی هوش مصنوعی، پایگاه کاربران گسترده‌ای را با یک مدل رایگان ایجاد کنند، داستان به همین‌جا ختم نمی‌شود و اگر یکی از این مدل‌های هوش مصنوعی ممنوع شود احتمالاً یک مدل چینی پیشرفته‌تر و ارزان‌تر به زودی پس از آن ظاهر می‌شود.

این موج غیرقابل توقف نوآوری، مسیر شرکت‌های فناوری چینی است که با فشار قانونی مواجه می‌شوند. به عنوان مثال، تیک‌تاک از طراحی الگوریتم کاربر محور برای رقابت با پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی غربی استفاده کرد.

آنچه همه این‌ها نشان می‌دهد این است که کنترل‌های صادراتی و محدودیت‌های یک‌جانبه بیشتر شبیه یک بازی ضربتی هستند تا یک استراتژی پایدار. ماهیت به‌هم‌پیوسته اکوسیستم فناوری جهانی امروزی به این معنی است که کاربران همیشه به دنبال بهترین ابزارها، صرف‌نظر از منشأ آن‌ها هستند. برای رقابت واقعی، فرد باید فراتر از محدود کردن رقابت نگاه کند و بر تقویت نوآوری خود تمرکز کند.

بارها گفته شده است که ایالات‌متحده نوآوری می‌کند، چین تقلید می‌کند و اروپا تنظیم می‌کند. در حالی که این بیانیه مبنای تاریخی دارد و دیگر واقعیت را منعکس نمی‌کند. R1 شرکت دیپ‌سیک یک کپی صرف از یک مدل هوش مصنوعی آمریکایی نیست و این نشان‌دهنده پیشرفت‌های واقعی در فناوری است.

تکیه بر کنترل‌های صادراتی همچنین خطر بیگانگی متحدان و تسریع شکل‌گیری اکوسیستم‌های موازی هوش مصنوعی خارج از نفوذ غرب را به همراه دارد. چشم‌انداز جهانی هوش مصنوعی در حال تغییر است و جهان باید به طور جمعی به مسائل حیاتی هوش مصنوعی بپردازد. این امر بر نیاز به همکاری بین‌المللی برای ایجاد استانداردهای روشن برای نحوه رسیدگی به نگرانی‌های اخلاقی و قانونی در توسعه هوش مصنوعی تأکید می‌کند.

در واقع، محدودیت‌های یک‌جانبه می‌تواند منجر به اختلافات شود تا راه‌حل. این را شکایت چین به سازمان تجارت جهانی در مورد محدودیت‌های نیمه‌هادی ایالات‌متحده با این استدلال که این اقدامات اصول تجاری را نقض می‌کند، نشان می‌دهد. چین در مواجهه با آنچه که تلاش‌های ناعادلانه برای هدف قرار دادن رشد خود می‌داند، نه تنها نوآوری می‌کند، بلکه از نظر قانونی نیز عقب‌نشینی می‌کند.

با این حال، قبل از اینکه دیپ‌سیک یک دور پیروزی را طی کند، مهم است که به یاد داشته باشید که موفقیت اولیه تأثیر طولانی مدت را تضمین نمی‌کند و قابلیت‌های آن تا زمانی که به طور جدی در چندین حوزه آزمایش شود تا حد زیادی رویایی باقی می‌مانند.

در این میان، همکاری هوش مصنوعی علی‌بابا با اپل نشان می‌دهد که حتی شرکت‌های فناوری ایالات‌متحده نیز مایل به همکاری هستند. چالشی که اکنون برای ایالات‌متحده وجود دارد یافتن راهی برای همزیستی با یک رقیب به سرعت در حال رشد در شکل دادن به آینده هوش مصنوعی است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9744

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.