• امروز : جمعه - ۳ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 21 February - 2025
0

پیشرفت‌های تاریخی چین در احیای صنعت بذر  

  • کد خبر : 9361
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
پیشرفت‌های تاریخی چین در احیای صنعت بذر  
چین در بحبوحه تلاش‌های سراسری برای تقویت خوداتکایی بخش کشاورزی، گام‌های بزرگی در احیای صنعت بذر برداشته اگرچه همچنان به منابع پیشرفته غربی متکی است.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، چین باید برای ۱٫۴ میلیارد نفر تغذیه فراهم کند و اقدامات امنیت غذایی را در میانه تنش با شرکای تجاری مانند ایالات متحده افزایش داده است.

دانشمندان چینی در حال فهرست نویسی نمونه‌های جمع آوری شده از یک بررسی سه ساله سراسری روی ژرم پلاسم کشاورزی  هستند و آنها را در چندین بانک بذر ذخیره می‌کنند که حداقل برای سه دهه برای استفاده کافی باشد.

این امر را می‌توان یک پیشرفت تاریخی خواند و چین به تدریج از وابستگی خود به منابع بذر وارداتی رها می‌شود.

این گزارش ۶ ماه پس از ارزیابی صریح انجمن بذر چین منتشر شد که هشدار داد صنعت بذر چین حداقل یک نسل از غول‌های غربی از نظر فناوری عقب‌تر است. این صنعت همچنین توسط کارشناسان کشاورزی متهم به عدم رقابت در عین غیرخلاق بودن شد که مانع از کاهش اتکا به بذرهای وارداتی می‌شود.

تسریع نوآوری در صنعت بذر نیز از جمله اهداف اعلام شده در کنفرانس ملی کار روستایی در سال ۲۰۲۴ بود و  وزارت کشاورزی چین اعلام داشت که نرخ خوداتکایی چین در بذر از ۷۰ به ۷۵ درصد از زمان اجرای طرح احیای صنعت بذر در سال ۲۰۲۱افزایش یافته است.

در این بررسی که در سال ۲۰۲۱ آغاز شد و در اوایل سال ۲۰۲۴ تکمیل شد، حدود ۱۳۹ هزار نمونه جدید از منابع ژرم پلاسم گیاهی و ۱٫۱۹ میلیون نمونه جدید از دام و مواد ژنتیکی آبزی جمع آوری شد. چین اکنون بزرگترین مجموعه منابع ژنتیکی کشاورزی جهان را در اختیار دارد.

یک بانک ملی منابع ژرم پلاسم گیاهی و دیگری از ژرم پلاسم‌های ماهیگیری دریایی اکنون به طور کامل عملیاتی شده و یک بانک جدید منابع ژرم پلاسم دام و طیور و دیگری برای ژرم پلاسم شیلات آب شیرین نیز در سال ۲۰۲۵ ایجاد خواهد شد.

ظرفیت حفاظت استراتژیک چین برای منابع ژرم پلاسم کشاورزی در نتیجه برای رفع نیازهای توسعه در ۳۰ تا ۵۰ سال آینده افزایش خواهد یافت.

در این گزارش آمده است جوجه‌های گوشتی پر سفید داخلی و میگوی سفید اقیانوس آرام به ترتیب بیش از ۲۵ و ۳۵ درصد از بازارهای داخلی را تا به خود اختصاص و به تدریج وابستگی چین به این واردات را کاهش داده‌اند.

مرغ پس از گوشت خوک، دومین گوشت پرمصرف چین است. این کشور در دهه ۱۹۹۰ یک نژاد مرغ گوشتی بومی ایجاد کرده بود، اما در سال ۲۰۰۴ توسط آنفولانزای پرندگان از بین رفت و نیاز به واردات را تقویت کرد.

چین همچنین تعدادی از گونه‌های سویا با روغن بالا و پرمحصول، ذرت برداشت‌شده با ماشین و محصولات جدید مقاوم در برابر نمک را که توسط شرکت‌های داخلی تولید شده‌اند، ترویج می‌کند.

در مجموع ۲۷۰ شرکت ملی بذر از سال ۲۰۲۱ مشوق‌های مالی را از دولت دریافت چین کرده‌اند تا توانایی‌های اصلاحی خود را افزایش دهند.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9361

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.