• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
0

پهپاد پهپادبر رونمایی شد

  • کد خبر : 8476
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۹:۴۶
پهپاد پهپادبر رونمایی شد
به تازگی و در نمایشگاه هوایی ژوهای ۲۰۲۴، شرکت هواپیمایی دولتی چین پهپاد جدیدی با وزن برخاست حداکثر ۱۰ تنی معرفی کرده است.

طراحی این پهپاد به گونه‌ای است که ظاهرا برای پرتاب دسته‌های پهپادهای کوچک‌تر طراحی شده است. این قابلیت می‌تواند امکان اجرای ماموریت‌های متنوعی از جمله شناسایی و جنگ الکترونیک را برای این پهپاد فراهم کند. طراحی پهپاد جیوتیان شباهت‌هایی با برخی هواپیماهای نظامی همچون A-10 و OV-10 دارد و مجهز به یک موتور جت و ارابه فرود سه‌چرخه است.

قابلیت‌های چندگانه برای ماموریت‌های مختلف

پهپاد جیوتیان (Jiu Tian) دارای یک ماژول مرکزی به نام «ماژول کندوی ماموریت» است که امکان پرتاب پهپادهای کوچک‌تر را دارد. این ماژول به‌صورتی طراحی شده است که به‌راحتی می‌توان آن را برای ماموریت‌های مختلف تغییر داد. برای مثال، علاوه بر پرتاب پهپادها، می‌توان حسگرهای اضافی، سامانه‌های نمونه‌برداری هوا، یا حتی محموله‌های تخصصی‌تر را به آن اضافه کرد. این انعطاف‌پذیری جیوتیان را به یک سکوی چندمنظوره طولانی‌برد و با دوام تبدیل می‌کند که برای نیروهای مسلح چین در مناطق حساس اقیانوس آرام و مرزهای مورد مناقشه با هند ارزشمند است.

پهپاد جیوتیان

علاقه چین به ماموریت‎های دسته‌ای (swarming) و توانایی پرتاب آن‌ها از پلتفرم‌های مختلف، از جمله بالن‌های با ارتفاع بالا، تازگی ندارد. از نظر نظامی، دسته‌های پهپاد مزایای متعددی دارند، از جمله توانایی پخش سریع در یک منطقه وسیع برای اجرای ماموریت‌های مختلف بسته به نوع پیکربندی آن‌ها، مانند جمع‌آوری اطلاعات، شناسایی و دیده‌بانی (ISR)، جنگ الکترونیک و حمله نظامی. پهپادهای انفرادی در یک دسته می‌توانند به محموله‌های مختلفی مجهز شوند تا به کل مجموعه قابلیت چند ماموریتی بدهند. تعداد زیادی از سامانه‌های هوایی بدون سرنشین که به‌صورت گروهی و نزدیک به هم عمل می‌کنند، چالش‌های بزرگی برای مدافعان ایجاد می‌کنند و می‌توانند به‌راحتی آن‌ها را غافلگیر کنند یا در مورد بهترین روش مقابله با این تهدیدات دچار سردرگمی کنند.

گسترش برنامه‌های پهپاد در چین و رقابت با آمریکا

چین به طور مداوم در حال سرمایه‌گذاری و گسترش توانمندی‌های پهپادی خود است و جیوتیان یکی از جدیدترین افزوده‌ها به این مجموعه است. استفاده از پهپادهای انبوه در سناریوهایی چون درگیری احتمالی بر سر تایوان و ایجاد چالش‌های جدی برای سامانه‌های دفاعی آمریکا مورد توجه قرار گرفته است. در مقابل، آمریکا در توسعه پهپادهای مشابه، به ویژه در زمینه پهپادهای پنهان‌کار و نظامی، با عقب‌افتادگی روبرو است. این پهپاد هرچند به عنوان پهپادی پنهان‌کار طراحی نشده، اما می‌تواند به عنوان یک سکو برای هدایت انبوهی از پهپادهای کوچک‌تر و پرتاب آن‌ها به سمت اهداف مختلف نقش ایفا کند.

منبع: twz

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8476

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.