• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
1

هوش مصنوعی و فاصله قابل جبران چین و آمریکا

  • کد خبر : 9629
  • ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
هوش مصنوعی و فاصله قابل جبران چین و آمریکا
به گفته کارشناسان، چین در زمینه مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) حدود یک سال از آمریکا عقب‌تر است و شاید بعد از معرفی آخرین مدل اوپن‌ای‌آی یعنی o1، لازم باشد که بیش از پیش برای جبران عقب‌ماندگی‌اش تلاش کند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، طبق نظر یکی از متخصصان این حوزه، فاصله چین با آمریکا در مورد LLMهای دارای قابلیت تولید متن تقریبا شش ماه تا یک سال است که شاید ظاهرا عدد کوچکی به نظر برسد و در واقع هم زیاد بد نیست، اما با توجه به سرعت خارق‌العاده پیشرفت هوش مصنوعی (AI) به‌راحتی قابل جبران نخواهد بود.

طی حدود دو سال و نیم گذشته، هر سال یک تغییر بسیار بزرگ در توانمندی‌های AI رخ داده است.

اخیرا یکی از کارآفرینان چینی AI هم در مصاحبه‌ای گفته که هنوز حدود یک تا دو سال فاصله بین چین و آمریکا در زمینه LLMهای آنلاین وجود دارد.

وی همچنین افزوده است که نمی‌توان عدد دقیقی را ذکر کرد چون این صحبت‌ها صرفا بر پایه برداشت و ذهنیت کاربران مطرح می‌شود، اما در هر حال هنوز هیچ LLM آنلاین چینی نتوانسته به پای مدل GPT-4 اوپن‌ای‌آی برسد یا از آن پیشی بگیرد؛ و پس از معرفی o1 از سوی اوپن‌ای‌آی، چین «باید بیشتر برای جبران عقب‌ماندگی‌اش تلاش کند».

اوپن‌ای‌آی اعلام کرده که o1 در کارهایی که به استدلال نیاز دارد (مثل علوم، برنامه‌نویسی و ریاضی) قدرتمندتر از LLMهای قبلی این شرکت است و به لطف روشی موسوم به یادگیری تقویتی، می‌داند که چطور با استفاده از زنجیره فکر خود به شکلی مولد فکر کند.

یکی دیگر از کارآفرینان AI چین هم o1 را «پیشرفتی مهم» و یک جابجایی پارادایم نامیده است، چون یادگیری تقویتی به مدل‌ها کمک می‌کند تا به جای اتکا به داده‌های ارگانیک که رو به اتمام هستند، فرایند تفکر انسان را شبیه‌سازی و به نوبه خود داده‌های بیشتری تولید نمایند.

این نوع روش‌های زنجیره فکر اگر به‌درستی انجام شوند، می‌توانند بدون نیاز به افزایش چشمگیر توان محاسباتی منجر به نتایج خوبی شوند و این مساله به نفع شرکت‌های چینی خواهد بود که به دلیل محدودیت‌های صادراتی آمریکا، به تراشه‌های پیشرفته دسترسی ندارند.

در نتیجه شاید همین محدودیت‌ها باعث نوآوری‌های بیشتر و بهتر چینی‌ها در این عرصه شود.

از سوی دیگر به اعتقاد برخی کارشناسان به نظر می‌رسد که چین در سایر حوزه‌های هوش مصنوعی مولد (غیر از مدل‌های متنی) جلوتر باشد.

از نظر مدل‌های هوش مصنوعی لبه‌ای (که برخلاف مدل‌هایی مثل چت‌جی‌پی‌تی، کارشان را به جای فضای ابری روی همان سامانه کاربر انجام می‌دهند)، فاصله قابل ملاحظه‌ای بین چین و آمریکا وجود ندارد.

در بخش تبدیل متن به ویدیو هم به نظر می‌رسد که شرکت‌های چینی پیشرفت بسیار سریعی دارند و در حال حاضر پیشتاز هستند.

به دنبال معرفی سورا (محصول اوپن‌ای‌آی) در ماه فوریه امسال، شرکت‌های بزرگ فناور و شرکت‌های نوپای چینی طی چند ماه اخیر برای عرضه عمومی ابزارهای تبدیل متن به ویدیو با هم مسابقه گذاشته‌اند؛ در حالی که سورا علی‌رغم وعده‌های قبلی هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9629

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.