• امروز : چهارشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
0

نوآوری جدید هوآوی و صرفه‌جویی انرژی تراشه‌های هوش مصنوعی

  • کد خبر : 9866
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
نوآوری جدید هوآوی و صرفه‌جویی انرژی تراشه‌های هوش مصنوعی
شرکت هوآوی برای ثبت اختراع در "منطق سه‌تایی"، جایگزینی برای منطق محاسباتی باینری که برای اولین بار در اتحاد جماهیر شوروی سابق بررسی شد، درخواست داده است، به این امید که بتواند طراحی تراشه‌های هوش مصنوع  را بهبود بخشد و به کاهش تأثیر تحریم‌های ایالات‌متحده کمک کند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، طبق اطلاعیه‌ای که به تازگی توسط اداره ملی مالکیت معنوی چین منتشر شد، هوآوی در سپتامبر ۲۰۲۳ برای ثبت اختراع با منطق سه‌تایی در طراحی مدارهای مجتمع اقدام کرد.

هنوز مشخص نیست که چرا این درخواست ثبت اختراع، که به پنج دانشمند هوآوی به رهبری هو هایلین و هوانگ مینگ چیانگ نسبت داده شده بود، دو سال پس از تاریخ درخواست آن منتشر شد.

با توجه به درخواست ثبت اختراع، این رویکرد می‌تواند برای کاهش تعداد ترانزیستورهای روی یک تراشه و در نتیجه کاهش مصرف انرژی استفاده شود و در زمانی ارائه می‌شود که طراحی‌های پیشرفته تراشه در سطح ۲ نانومتری به محدودیت‌های فیزیکی نزدیک می‌شوند.

مشخص نیست که آیا تراشه منطقی سه‌تایی، که از سیستم عددی -۱، ۰ و ۱ به جای رویکرد باینری ۰ و ۱ موجود در محاسبات استفاده می‌کند، می‌تواند در مقیاس تجاری و قابل‌دوام تولید شود یا خیر. اولین کامپیوتر سه‌تایی در سال ۱۹۵۸ در دانشگاه دولتی مسکو ساخته شد، اما استانداردهای سه‌تایی اهمیت خود را با تسلط کامپیوترهای دوتایی بر جهان از دست داده‌اند.

حق ثبت اختراع هوآوی، تلاش‌های مداوم آن برای دور زدن تحریم‌های ایالات‌متحده را تأیید کرده است، زیرا این شرکت از دسترسی به آخرین ابزارهای پیشرفته ساخت تراشه مانند سیستم‌های لیتوگرافی فرابنفش شدید از ASML محروم شده است.

شرکت SiCarrier، سازنده ابزارهای تراشه‌ای با پشتوانه هوآوی، حق ثبت اختراع فرآیندی را دریافت کرد که تراشه‌های گره ۵ نانومتری را با استفاده از ابزارهای لیتوگرافی فرابنفش عمیق موجود تولید می‌کرد. این پیشرفت، فناوری زیربنایی مورد استفاده هواوی برای تراشه ۷ نانومتری خود در گوشی‌های هوشمند Mate 60 Pro است که در سال ۲۰۲۴ عرضه شد، اگرچه هیچ یک از این شرکت‌ها هرگز به طور علنی در این مورد اظهار نظر نکردند.

پتنت منطقی سه گانه هوآوی می‌تواند به پیشرفت‌هایی در طراحی تراشه منجر شود و ویژگی‌های صرفه‌جویی در انرژی آن می‌تواند در عصر هوش مصنوعی قابل توجه باشد زیرا مراکز داده مجهز به واحدهای پردازش گرافیکی قدرتمند انرژی زیادی مصرف می‌کنند. برنامه ثبت اختراع منتشر شده هوآوی توجه برخی از علاقه‌مندان به فناوری را در داخل و خارج از چین به خود جلب کرده است.

هوآوی مجموع درآمد سالانه ۸۶۲٫۱ میلیارد یوان (۱۱۸٫۴ میلیارد دلار) را در سال ۲۰۲۴ به ثبت رساند که دومین رکورد آن است و نشان‌دهنده پیشرفت این شرکت مستقر در شنجن در غلبه بر تحریم‌های ایالات‌متحده علیه تلفن همراه و فعالیت‌های بین‌المللی آن در سال‌های اخیر است. در همین حال، شرکت سال گذشته هزینه‌های تحقیق و توسعه خود را ۹ درصد افزایش داد و سود خالص ۶۲٫۵ میلیارد یوان را ثبت کرد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9866

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.