• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
1

معرفی معماری جدید هوش مصنوعی هوآوی و رقیب محصولات انویدیا

  • کد خبر : 9984
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
معرفی معماری جدید هوش مصنوعی هوآوی و رقیب محصولات انویدیا
شرکت هوآوی چین معماری جدیدی برای زیرساخت‌های هوش مصنوعی معرفی کرده که گفته می‌شود می‌تواند با محصولات غول تراشه‌سازی آمریکا، انویدیا، رقابت کند و گلوگاه‌های قدرت پردازشی را برطرف سازد.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، محصول جدید تحت عنوان CloudMatrix 384 Supernode معرفی شد و به عنوان یک «محصول در سطح هسته‌ای» توصیف شده است که می‌تواند همانند سیستم NVL72 انویدیا در حل مشکلات پردازشی مراکز داده هوش مصنوعی مؤثر باشد.

سیستم NVL72 انویدیا که در مارس سال ۲۰۲۴ معرفی شد، دارای دامنه‌ای شامل ۷۲ واحد پردازش گرافیکی (GPU)  است که به عنوان یک GPU قدرتمند واحد عمل می‌کند و قادر است پردازش‌های بلادرنگ مدل‌های زبانی بزرگ با تریلیون‌ها پارامتر را با سرعتی ۳۰ برابر نسل‌های پیشین انجام دهد.

فناوری ارتباطی پرسرعت NVLink  که توسط انویدیا توسعه‌یافته، امکان ارتباط و اشتراک داده‌ی مؤثرتر بین چندین GPU را فراهم می‌کند.

سوپرنود جدید هوآوی که هم‌اکنون در مراکز داده این شرکت در استان آنخویی مستقر است، به توان پردازشی ۳۰۰ پتافلاپس دست یافته، در حالی که توان پردازشی سیستم NVL72 انویدیا ۱۸۰ پتافلاپس اعلام شده است.

سوپرنودها زیرساخت‌های پیشرفته‌ای هستند که با منابع بیشتری چون  CPU، NPU، پهنای باند شبکه، حافظه ذخیره‌سازی و رم نسبت به سیستم‌های استاندارد تجهیز شده‌اند و به عنوان سرورهای تقویتی عمل می‌کنند که باعث افزایش عملکرد خوشه‌های پردازشی و تسریع آموزش مدل‌های بنیادی می‌شوند.

در صورت تأیید، این پیشرفت نشان‌دهنده موفقیت هوآوی در خودکفایی در زمینه قدرت پردازشی علی‌رغم تحریم‌های آمریکا است.

هوآوی در سپتامبر سال گذشته زیرساخت CloudMatrix خود را برای پاسخگویی به افزایش تقاضای جهانی برای ظرفیت پردازشی در عصر رونق هوش مصنوعی، به رهبری GPT و مدل‌های مولد دیگر، معرفی کرده بود.

هوآوی با استارت‌آپ زیرساخت هوش مصنوعیSiliconFlow  همکاری می‌کند تا از CloudMatrix 384 در پشتیبانی از مدل استدلالی دیپ‌سیک بهره ببرد.

این حرکت نشان می‌دهد که سیستم هوآوی با استفاده از تراشه‌های ساخت چین، توانسته به عملکرد تراشه‌های H100 انویدیا برسد و با حفظ دقت بالا، به نرخ پردازشی ۱۹۲۰ توکن در ثانیه دست یابد.

سایر شرکت‌های داخلی چین نیز سرمایه‌گذاری خود در زیرساخت‌های هوش مصنوعی را برای پاسخگویی به رشد سریع این حوزه و ترویج استفاده از تراشه‌های بومی افزایش داده‌اند.

در فوریه سال جاری، گروه علی‌بابا اعلام کرد که در سه سال آینده ۳۸۰ میلیارد یوان (۵۲.۴ میلیارد دلار) در منابع پردازشی و زیرساخت‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری خواهد کرد؛ این سرمایه‌گذاری، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری خصوصی در تاریخ چین در یک پروژه محاسباتی محسوب می‌شود.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9984

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.